Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: töltött gomba jénaiban

| 2018. 01. 19. | 09:17:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: töltött gomba jénaiban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók (2-3 főre):

30 dkg nagyobb csiperke gomba
2 db száraz zsemle
2 db tojás
tejföl
ételízesítő
őrölt bors
petrezselyemzöld
kedvünkre való, reszelhető sajt
 

Elkészítése:
A gombákat megmossuk, lecsepegtetjük, a tönkjét kitörjük, apróra aprítjuk, a kalapját félretesszük. (Nem kell lehúzni a "bőrét") Hagyományos tölteléket készítünk (a zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, egy kis fej reszelt vagy apróra vágott hagymát zsiradékon megdinsztelünk, a petrezselymet felaprítjuk, az egészet összedolgozzuka két tojással, sóval, borssal ízesítjük), hozzáadjuk az apróra aprított tönköt is, hogy ne menjen kárba, ha van, házi, darált pritamin paprikát is teszünk bele.

Ezzel töltjük meg a gombafejeket, melyeket előzetesen ételízesítővel és borssal fűszereztünk belülről, majd kivajazott jénaiba, vagy tepsibe helyezzük a megmaradt tölteléket közéjük rakjuk. Ezután tejfölt kanalazunk rá, és a reszelt sajttal bőségesen meghintve, a sütőben 210 fokon addig sütjük, míg a sajtot rápirul. Rizzsel, salátával tálaljuk, rosét kínálunk mellé.

Jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János (Nyíregyháza)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés