Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: bögrés, lekváros

| 2018. 05. 07. | 12:14:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: bögrés, lekváros
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olyan receptet osztunk most meg, amelyik jó, ha kéznél van, ha váratlan vendégek toppannak be. A méréshez egy 2-2,5 decis bögrére és egy evő- és teáskanálra lesz szükségünk. Az alaprecept a bögrés mákos.

Hozzávalók:

1 csésze liszt
1 csésze cukor
1 csésze darált mák
1 csésze tej
2 db tojás
2 evőkanál olaj
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só

Elkészítése:

A sütőt 180 fokon előmelegítjük. A tojásokat kicsit felverjük, majd kikavarjuk a cukorral és a tejjel. A lisztet, mákot, sót és sütőport egy külön edényben összevegyítjük, majd hozzáadjuk az előzőkhöz, végül az olajat is hozzákeverjük. Egy sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük a masszát, az előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük (nem árt ellenőrizni egy tűpróbával, hogy valóban átsült-e.

Amikor teljesen kihűlt a piskóta, óvatosan, el ne törjön, egy éles késsel vízszintesen kétfelé vágjuk, az alsó részét megkenjük szilvalekvárral (legjobb, ha nemtudom, más néven penyigei szilvából készült lekvárt használunk). Ráhelyezzük a felső részét, majd felkockázzuk, tetejét megszórjuk porcukorral.

Akár piknikezni is magunkkal vihetjük, vagy ha kerti partira vagyunk hivatalosak, ez a lekvár biztosan nem fog kicsorogni belőle.

Ha szállítjuk, érdemes befednünk valamivel, ne szállja a por és a rovarok

Jó étvágyat kíván!

Cseka

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés