Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: habos mákos

| 2018. 08. 08. | 12:50:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: habos mákos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

A linzertésztához:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
3 tojás sárgája
1 kis pohár tejföl

A máktöltelékhez:

30 dkg mák
20 dkg cukor
kb. 2,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 tk. búzadara

A habhoz:

4 tojás fehérje
4 csapott ek. kristálycukor
 

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, de ehhez a süteményhez csak az egyharmadára lesz szükségünk, a többit vagy lefagyasztjuk, vagy még egy kevés liszt és egy csomag vaníliacukor hozzáadásával finom kekszet készítünk belőle.

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és már a papírra nyújtjuk a linzertésztát, kerekre, mert most egy habos mákos tortát készítünk.

A máktöltelékhez a hozzávalókat összekeverjük (a tejet ne egyszerre öntsük hozzá, a végét inkább apródonként), és lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett jó sűrűre főzzük, ne legyen folyós, mert akkor nehéz lesz szeletelni.

A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, a kapcsos formába tett linzertésztát néhány percig elősütjük, majd jöhet rá a máktöltelék. Oszlassuk el rajta egyenletesen. Tegyük rá a közben a cukorral kemény habbá vert fehérjét is, és süssük meg. Ha túl hamar pirulni kezdene a hab teteje, vegyük vissza a hőmérsékletet. Hidegen szeleteljük, úgy, mint a tortát.

Jó étvágyat kíván: Cseka
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés