Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Hozzávalók:
2-3 szelet füstölt szalonna
3 vékony szelet bacon
1 nagy fej hagyma
2 cikk fokhagyma
egy páros 50-60 dkg-os csirkemell
30-40 dkg gomba
Só, bors, fehérbor, liszt, tejszín vagy házi tejföl, ízlés szerint kevés mustár, s ha van, friss kapor vagy petrezselyemzöld
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk, mikor majdnem zsírjára sült, belevágjuk a bacont is. A hagymát kockára vágva hozzáadjuk, dinszteljük, s mikor már üveges, beletesszük a zúzott fokhagymát, de vigyázva, hogy meg ne égjen. Ehhez adjuk előbb a szeletelt gombát, majd, amikor már megpirult, a csíkokra vágott csirkemellet, amit jól átsütünk. Megszórjuk 2 teáskanál liszttel, átforgatjuk, majd 1-1,5 dl fehérborral felöntjük. Sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint egy pici mustárral ízesíthetjük, végül 2 dl tejszínt vagy két evőkanál tejfölt teszünk bele. Ha túl sűrű lenne a mártás, önthetünk még bele bort vagy vizet. Ekkor már elég csak felrottyantani. Apróra vágott, friss kaporral vagy petrezselyemzölddel tavaszi ízt kölcsönözhetünk neki.
Párolt rizzsel vagy nokedlivel kínáljuk.
Jó étvágyak kíván: Cseka