Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: tejfölös lecsó

| 2019. 08. 15. | 20:40:00
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: tejfölös lecsó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkérdezhetik, miért van ez a recept a tájjellegű ételek között! A válasz egyszerű, mert tejfölös! Nekünk szabolcsiaknak, szatmáriaknak vagy akár beregieknek természetes, hogy a lecsót lehet tejfölösen is készíteni, máshol ezen csodálkoznak - írja a Három Határ Hírei. És közli a receptet is. Íme:

Hozzávalók:

1 kg paprika
1 kg paradicsom
2 db vöröshagyma
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
2 dl tejföl

Elkészítés:
- A paprikát megmossuk, vékonyra felszeleteljük, a paradicsomot is megmossuk, kicsumázzuk, negyedeljük.
- A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre pároljuk.
- Rátesszük a paprikát, kicsit hagyjuk, hogy levet engedjen, majd rátesszük a paradicsomot is, együtt főzzük a paprika puhulásáig.
Belekeverjük a tejfölt is, miután felrottyant tálalhatjuk.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés