Hirdetés

Hirdetés

Recept: almapüré Boros Valitól

Szabolcsihír

2019.10.23. 18:15

Recept: almapüré Boros Valitól
Fotók: Boros Vali

Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Az almát mindenki szereti. Ha nem akarjuk nyersen enni, készíthetünk belőle kompótot, süteményt, tehetjük hús mellé, hogy porhanyúsabb legyen a sült.

De készíthetünk belőle almapépet is, ahogy az országszerte ismert, szabolcsi háziasszony, Boros Vali ajánlja. Íme a recept:

Nem ír arányokat, mert mindenkinek más a szája íze, ki savanykásabban, ki édesebben szereti.
"Az almát meghámoztam, négybe vágtam, megszabadítottam a magháztól, kisebb darabokra vágtam, egy fazekat megraktam vele, majd tettem bele 1 vagy 2 rúd vaníliát (ha nincs akkor 2 csomag vaníliás cukor), pár fahéjat, pár darab szegfűszeget, nagyon kevés cukrot, mert az alma már nagyon finom édes. Felengedtem vízzel, alaposan megfőztem , kiszedtem a fűszereket, majd kevés lével, botmixerrel pépesítettem, ezután sterilizált üvegekbe töltöttem. 

Miután az üvegeket lezártam, beleállítottam őket egy fazékba, és 90 fokon 30 percig dunsztoltam.
Ezt követően száraz dunsztba tettem az üvegeket, másnap mehetnek a polcra.

Aki elkészíti nem fogja megbanni, télen csak előkapjuk és már kanalazzuk is."

Jó étvágyat kíván: Boros Vali
 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még