Recept: spárga - gombás sajtmártással
Szezonja van a spárgának, így hétvégére egy igazán gyorsan, könnyen elkészíthető ételt ajánlunk, amelyből természetesen nem hiányozhat a spárga.
Csirkemell szeletkék zöldspárgával és petrezselymes, gombás sajtmártással
Hozzávalók:
1 páros csirkemell
1 csomag spárga
1 doboz gomba (vagy 20 dkg friss csiperke)
petrezselyemzöld
2 ek liszt
2 ek vaj
5 dl tej
5 dkg Trappista sajt
szerecsendió, só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágom, sózom, borsozom, és teflon serpenyőben megsütöm.
A zsenge spárgát 2 percig blansírozom forró, sós vízben, majd forró vajban átforgatom. A sajtszószt besamelmártásból készítem.
A vajat felforrósítom, majd hozzáadom a lisztet, nagyon lassú tűzön kevergetem, de nem pirítom meg úgy, mintha rántást készítenék. Beleöntöm a tejet, folyamatosan kevergetem, hogy csomómentes legyen, majd sűrűre főzöm. A végén hozzáadom a reszelt sajtot és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A dobozos gombát lecsepegtetem, és összeforralom a mártással. Ha friss gonbábák készítjük a mártást, akkor előtt kevés zsiradékon pirítsuk meg.
A tányéron látható módon tálaljuk.
Jó étvágyat kíván: Novotny Piroska