Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: fokhagymás cukkinifasírt zelleres krumplipürével

| 2021. 08. 20. | 13:47:00
Könnyű és nagyon finom nyári fogás.
Recept: fokhagymás cukkinifasírt zelleres krumplipürével
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:
kb. fél kg, vagyis 2-3 cukkini (inkább kisebbek legyenek, a magok miatt)
1 tojás
4 evőkanál finomliszt
fél csokor petrezselyemzöld, a leveleket lecsipkedjük a szárról
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
őrölt bors, só
10-15 dkg reszelt sajt
olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítése: A cukkinit megmossuk, nem hámozzuk, hanem nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk sóval. Közben a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, a hagymát finomra reszeljük. Ha a cukkini levet eresztett, kinyomkodjuk, beleütjük a tojást, majd a többi hozzávalót – kivéve a zsemlemorzsát – is beletesszük, összedolgozzuk. Ezután szaporítjuk a zsemlemorzsával. Annyit tegyünk bele, hogy kézzel formázható legyen a fasírt. Ne legyen kemény, de túl lágy se. Kóstoljuk meg, mielőtt sütni kezdenénk, kell-e még bele só vagy bors.

A fasírtokat forró olajban vagy zsírban kisütjük. (Ropogósabb lesz a kérge, ha sütés előtt még morzsába forgatjuk).

A krumplipüréhez kb. 1 kg krumplit és egy kisebb fej zellert karikára vágunk, sós vízben puhára főzünk. Amikor kész, a vizet leöntjük róla, teszünk rá egy darab vajat vagy margarint, ízlés szerint 1-2 dl tejet, és burgonyatörővel összetörjük.

Jó étvágyat kíván: Halász Peca István

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés