Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: habos linzerkarika

| 2021. 11. 28. | 19:22:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: habos linzerkarika
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Advent első vasárnapján sokan tervezgetik már az ünnepi menüt. Egy olyan karácsonyi sütemény receptjét hoztuk most Császár Eta jóvoltából, amit hamarabb is el lehet készíteni. (Legfeljebb hamarabb elfogy.)

"A tészta omlós, a habcsók ragadós, a lekvár pedig isteni finom benne!" - így ajánlja többek számára talán már ismerős receptet a Szlovákiában, Ifjúságfalván élő Császár Eta.

A habos linzer hozzávalói:

A tésztához

200 g liszt
180 g vaj
2 tojás sárgája
50 g cukor
késhegynyi sütőpor
vanília
reszelt citromhéj
egy csipet só

A habhoz

2 tojás fehérje
200 g porcukor
1 teáskanál étkezési keményítő

Az összeállításhoz baracklekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, és fél óráig hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, 5-6 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt, és még 5-6 percig verjük. Habzsákba töltjük és a tésztakarikákra nyomjuk. A sütőt 150-160 fokra előmelegítjük, 15-20 perc alatt megsütjük a habos karikákat. A habkarikák közepét még forrón megtöltjük lekvárral.

Egy-egy teáskanál baracklekvárt tegyünk a karikákba, vigyázva, hogy ne menjen a habra. Eta dupla adagot készített, 6 centi átmérőjű köröket szaggatott, így 68 darab lett belőle.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés