Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: csorvási pogácsa Eta módra

| 2021. 01. 01. | 15:22:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: csorvási pogácsa Eta módra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Császár Etától már több receptet is közzétettünk. Most az oldaláról a híres csorvási pogácsa receptjét hoztuk, amelynek leírását a Csorváson élő Szász Jánosnétól kapta.

Hozzávalók:

70 dkg liszt
50 dkg Ráma margarin
1 csapott evőkanál só
5 dkg élesztő
1/2 csomag sütőpor
1-1,5 dl tej
15-20 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája

A lekenéséhez:
1 felvert tojás
reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztet a sóval, sütőporral elkeverem, a margarinnal, tojássárgákkal elmorzsolom. Az élesztőt 1 dl tejben, pici cukorral felfuttatom, és a többi hozzávalóval jól begyúrom. 15 dkg reszelt sajtot tettem a tésztába.

Ha kell, akkor még adhatunk hozzá tejet, de ha nem, vagy esetleg lágyabb a tésztánk, akkor lisztet adunk hozzá. Folpackkal letakarva a hűtőbe tesszük. Este begyúrjuk, és másnap süthetjük.

A tésztát egyszer átgyúrom, 2 centiméter vastagra nyújtom, felvert tojással lekenem, és reszelt sajttal megszórom. A pogácsákat kiszúrom, és sütőpapírral bélelt tepsin megsütöm.

Már több ezret sütöttem a pogácsából, s valamikor variálok. Van, hogy virág alakú kiszúróval szaggatom ki, és nem reszelt sajtal szórom meg, hanem köménymaggal.

Jó étvágyat kíván: Császár Eta

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés