Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: fűszeres csirkemell parajjal

| 2022. 04. 23. | 15:46:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: fűszeres csirkemell parajjal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tavasszal az ember frissre, könnyűre, színesre vágyik – nem csupán az életében, de a tányérján is. A csirkemell önmagában is sovány étel, ugyanakkor jelentős és nélkülözhetetlen fehérjeforrás, a mellé kínált spenót pedig egyenesen szezonális életerő, hiszen tele vitaminnal és magas a rosttartalma. Jó hatást gyakorol az emésztésre, kifejezetten a hasnyálmirigy működésére. Bár sokan bizalmatlanok a növénnyel szemben, mert elterjedt, hogy a benne lévő oxálsav vesekövet okoz, ez a kevés tejjel való elkészítésével kiküszöbölhető, hiszen a tejben lévő kalcium reakcióba lép az oxálsavval, így az edényben megy végbe a reakció, és nem a szervezetben.

Hozzávalók:

0,5 kg friss csirkemellfilé
grill fűszersó
olívaolaj
30 dkg leveles (nem fagyasztott) spenót
5 dkg teavaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl tej
a sűrítéshez étkezési keményítő

Elkészítése: A bőr nélküli csirkemellet egészben sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk grillfűszerrel, és tűzálló tálban 200 fokon, fólia alatt kezdjük sütni, majd légkeverésre kapcsolunk, levesszük a fóliát, és addig pirítjuk, amíg szép pirosra nem sül. Ha kész, kivesszük a sütőből, hűlni hagyjuk, és éles késsel ujjnyi csíkokra szeleteljük. A teavajat megolvasztuk, a zúzott fokhagymát megfuttatjuk rajta, és ráhelyezzük a leveles spenótot – a sózástól hamar összeesik, épp csak megfonnyasztjuk fedő alatt. Hozzáadjuk a hideg tejben csomómentesre elkevert kb. egy evőkanálnyi keményítőt, majd lassan, állandó kevergetés mellett összeforraljuk a spenóttal. Ízlés szerint utólag is fűszerezhetjük, akár kevés piros fűszerpaprikával is.

Jó étvágyat!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés