Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Popcornos csirke sült édesburgonyával

| 2022. 08. 13. | 12:12:00
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Popcornos csirke sült édesburgonyával
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A brit Annabel Karmel az elmúlt 30 év alatt két dologról tanult rengeteget: a kicsikről és a konyháról. A háromgyermekes édesanya sokat tett azért, hogy jelenleg az Egyesült Királyság első számú gyerekszakácskönyv-szerzőjeként tartsák számon – kiváló arányérzékkel és nagy lelkesedéssel dolgozik azon, hogy ne csak a legkisebbek, de az egész család számára tápláló fogások kerüljenek az asztalra. Ötletei egyszerűek, könnyen kivitelezhetők, mégis briliánsak: a népszerű alapanyagok és bevált ízek is feldobhatók egy kis fortéllyal. A korszellemnek megfelelően receptjei figyelembe veszik a különleges étkezési igényeket is, úgy, mint glutén- és laktózérzékenység, vegetáriánus vagy vegán táplálkozás.

A népszerű szerző új kötete Mókás, gyors és egyszerű – szakácskönyv gyermekeknek címmel jelent meg a Partvonal Kiadónál, és a napszaknak megfelelő étkezések szerint felosztva kínál változatos, szemet gyönyörködtető fogásokat. A könyv nem egyszerű receptgyűjtemény – minden fejezet hasznos, kiválóan illusztrált tudnivalókkal és érdekességekkel kezdődik, így az ismeretterjesztő vonulat sem elhanyagolható.

Válogassanak az együtt elkészíthető, izgalmas ételek között, legyen az mackóburger, mini pizzakosárka, baglyos zabkása, tuttifrutti jégkrém vagy az első omlett. A mi kedvencünk Annabel Karmel popcornos csirkéje lett.

Popcornos csirke sült édesburgonyával

Hozzávalók:
25 g puffasztott rizs
25 g sós popcorn
15 g reszelt parmezán
2 filézett csirkemell feldarabolva
50 g finomliszt
2 tojás felverve

A sült édesburgonyához:
2 édesburgonya meghámozva, 4 mm széles csíkokra vágva
1/2 evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra (légkeveréses sütőt 200 fokra, gázsütőt 7-es fokozatra). Két tepsit bélelj ki sütőpapírral.
2. Az egyik tepsiben rendezd el az édesburgonya-rudakat egy rétegben. Szórd rá a kukoricalisztet, majd az olívaolajat. Ízesítsd egy kevés sóval és borssal, majd süsd 20-25 percig. Félidőben forgasd át a rudakat.
3. Közben tedd a puffasztott rizst és a pattogatott kukoricát egy jó nagy csipet sóval együtt egy erős nejlonzacskóba. Sodrófával ütögesd meg a zacskót, hogy apróra törd a tartalmát. Add hozzá a parmezán sajtot, és alaposan rázd össze a zacskót.
4. A csirkedarabokat forgasd bele a lisztbe, majd felvert tojásba, és 10 percre tedd őket a sütőbe, amíg aranybarnára sülnek.
5. A popcornos csirkét sült burgonyával tálald.

Jó étvágyat!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés