Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán nagyon fontos személyi döntést hozott

| 2021. 01. 29. | 12:45:00
Miközben kiderült, 1500 milliárd forint folyik az egyetemekhez a következő öt évben.
Orbán nagyon fontos személyi döntést hozott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Welcome back. Az egyetemek jövője Magyarország jövője. A következő évek legfontosabb programja az egyetemek korszerűsítése. Egész embert igénylő munka. Megállapodtam Stumpf Istvánnal, aki vállalta a felsőoktatási modellváltás koordinációját. István, üdv újra a fedélzeten!” – fogalmazott január 29-i Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szintén pénteken arról beszélt, hogy az egyetemek egyértelműen nyertesei lesznek az unió helyreállítási alapjának; a Magyarországnak juttatott 6000 milliárd forintból 1509 milliárdot ezen intézmények használhatnak fel fejlesztésekre 2021 és 2026 között a kormány döntésének köszönhetően.

A tárcavezető kiemelte: példátlanul nagy forrásról van szó, az összeg négyszer akkora, mint amennyi uniós támogatásként felsőoktatásra és kutatásra érkezett az unió előző költségvetési időszakában.

„A pénzből 955 milliárdot az egyetemek infrastruktúra- és főleg eszközfejlesztésére szeretnénk fordítani, 382 milliárdot szánunk az egyetem környéki innovációs ügyek finanszírozására, a tudományos park koncepcióra, 172 milliárdot a szakképzési rendszernek az egyetemekkel összefüggő fejlesztésére, azon belül tartalom- és eszközfejlesztésre”

– jelezte. Hangsúlyozta: azt várják, hogy a felsőoktatás megfelelően támogassa szakemberekkel a magyar gazdaságot, a magyar közösség érdekeit, és néhány egyetem bekerüljön a világ száz legjobb felsőoktatási intézménye közé.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés