Hirdetés

Hirdetés

A rendszerváltás óta a legnagyobb korrupciós botrány ez - így Kósa

2015.10.20. 17:25

A rendszerváltás óta a legnagyobb korrupciós botrány ez - így Kósa

A debreceni politikusnak folyosói értesülései vannak.

Hirdetés

A rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb politikai korrupciós botrányának tartja a Fidesz frakcióvezetője a kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla jobbikos európai parlamenti (EP) képviselő ügyét, akinek az EP a múlt héten függesztette fel a mentelmi jogát.

Kovács és a jobbikosok pénze

Kósa Lajos keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Jobbik "éles korrupciós támadást" intézett a Fidesz és a kormány ellen, miközben "a legfontosabb kérdések a korrupcióval kapcsolatban épp a Jobbik térfelén mutatkoznak".

Példa nélküli ugyanis - folytatta -, hogy kémkedés miatt függessze fel egy képviselője mentelmi jogát az EP. Kovács Béla a gyanú szerint információkat játszott az oroszoknak, amiért ellenszolgáltatást kapott - mondta a fideszes politikus, jelezve, hogy Kovács Bélától, illetve az ő közreműködésével érkezett a legnagyobb anyagi támogatás a Jobbikhoz.

"Ha ezt összerakjuk, akkor nem lehet másról szó, minthogy itt a rendszerváltás óta valaha volt legnagyobb politikai korrupciós botrány elkenésével kísérletezik a Jobbik. A Jobbik egész egyszerűen - Kovács Bélán keresztül, idegen hatalmak finanszírozásában - nem magyar, hanem más érdekeket szolgál. Ez a korrupciónak a legsúlyosabb esete"

- fogalmazott Kósa Lajos, aki azt is megjegyezte, hogy a Jobbik "Magyarország kilépését szorgalmazza a NATO-ból és az Európai Unióból", és "az országot az oroszok felé terelné".

Folyosói értesülések

Kifogásolta továbbá, hogy a Jobbik támadja az állami földek értékesítését, ami mögött szerinte legfeljebb az állhat, hogy "a Jobbik támogatói között olyan nagybirtokrendszert támogató erők vannak, akiknek ez a földértékesítés nem jó". A sajtótájékoztatón többen is rákérdeztek, hogy ki lehet ez az erő, Kósa Lajos azonban csak annyit reagált, hogy "folyosói értesülések" vannak róla.

A kormánypárti frakcióvezető szerint a magyarországi korrupció ellen a mostani kormányzat tette a legtöbbet. Példaként említette a párt- és kampányfinanszírozás új szabályait, a közúti áruforgalom elektronikus ellenőrzését, az online pénztárgépeket és a személyijövedelemadó-rendszert. Úgy összegzett, hogy a kormány intézkedései értelmetlenné teszik a korrupciót.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés