Hirdetés

Hirdetés

Alsóneműket vizsgált a fogyasztóvédelem

2015.10.20. 08:28

A fogyasztóvédelem 18-féle férfi, női és gyermek alsóneműt vizsgált.

Hirdetés

Női, férfi, és gyermekeknek készült fehérneműket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Az úgynevezett bőrrel érintkező termékek vizsgálatakor a címkén szereplő nyersanyag-összetételt vizsgálták a szakemberek, de azt is ellenőrizték, hogy tartalmaznak-e egészségre ártalmas, tiltott azoszínezékeket.

A vizsgált alsóneműk egyik fele fehér színű, míg a másik fele színes volt. A mintavételnél kiemelt szempont volt, hogy a termékek 100% pamutból készüljenek, vagy legfeljebb néhány százaléknyi elasztán szálat tartalmazzanak.

Termékbiztonsági szempontból fontos, hogy a testtel hosszabb ideig érintkező termékek ne tartalmazzanak egészségre káros anyagokat. A tiltott azoszínezékek, ha az emberi bőrrel tartósan vagy gyakran érintkeznek, egészségügyi kockázatot jelenthetnek, mivel rákkeltő hatásuk lehet.Tiltott azoszínezék a vizsgálat alsóneműkben nem volt kimutatható egyetlen termék esetén sem.A szabályozás a legkülönbözőbb bőrrel érintkezésbe kerülő termékeket érinti. Például: ruhákat, ágyneműket, törülközőket. Veszélyes azoszínezékeket Európában már nem gyártanak, de import textil- és bőrárukban még előfordulhatnak.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés