Hirdetés

Hirdetés

Cseh Lászlónak nagy mázlija van azzal, hogy Phelps alkoholista

2015.08.09. 13:13

Cseh Lászlónak nagy mázlija van azzal, hogy Phelps alkoholista

Az amerikai sokkal jobb időt úszott annál, ami a magyarnak vb-címet ért.

Hirdetés

Michael Phelps a 200 méter pillangó után 100 méteren is jobb idővel nyert az amerikai bajnokságon, mint amennyivel a kazanyi világbajnok, Cseh László, illetve a dél-afrikai Chad Le Clos.

A 18-szoros olimpiai bajnok fenomén iszákossága ellenére kiváló formában van. A 200 méter pillangót 1:52.94-gyel nyerte San Antonióban, aza 54 századdal volt gyorsabb, mint Cseh László a kazanyi vb döntőjében. Phelps pedig 100-on is jobbat pillangózott, mint a Kazanyban győztes Chad Le Klos, tehát a remek 200-as ideje nem véletlen műve.

A visszatérő Phelps azért maradt le a kazanyi világbajnokságról, mert tavaly ősszel letartóztatták ittas vezetésért, az amerikai szövetség pedig megbüntette, ráadásul az anyagi támogatást is megvonta tőle. Phelps szülővárosában, a Maryland állambeli Baltimore-ban bukott le: Land Roverjével 84 mérföldes óránkénti (135 km/h) sebességgel hajtott egy olyan szakaszon, ahol 45 mérföld per óra (72 km/h) a megengedett maximális sebesség, és kiderült, hogy ittas.

A most 29 éves úszónak nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel ittas vezetés miatt. Tíz éve, 2004-ben, az athéni olimpia után nem sokkal egy hasonló eset miatt 18 havi próbaidőre bocsátották.

Phelps Arizonában jár terápiára, az Anonim Alkoholisták gyűléseire, és fogadalmat tett, hogy Rióig egy kortyot sem iszik.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés