Hirdetés

Hirdetés

Kósa visszaszólt a miniszterelnöknek

2015.10.11. 10:37

A horvátnak, aki bírálta a kerítés építését.

Hirdetés

Kósa nem hagyta szó nélkül a horvát miniszterelnők beszólását A Fidesz szerint Zoran Milanovic horvát miniszterelnök nyilván a közelgő választások miatti aggodalmában jobbra-balra csapkodott szokásos bunkósbotjával pénteki nagyinterjújában. A kormány párt frakciója így reagált szombati közleményében a horvát miniszterelnök pénteki interjújára, amelyben kritizálta Magyarországot, és személyesen Orbán Viktor miniszterelnököt, illetve Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfőt is.

A Fidesz frakció vezetője, Kósa Lajos által jegyzett közlemény kiemeli: külön figyelemre méltó, hogy a horvát miniszterelnök gondolatmenetét a tények a legkevésbé sem zavarták meg. A közlemény szerint Milanovic összekeverte a börtönrácsot a kerítéssel. Míg a vasfüggöny börtönrács volt, azért építették a kommunisták, hogy az emberek ne hagyhassák el a kommunista birodalmat, a kerítés, a műszaki határzár azért épült, hogy érvényesülhessenek a Schengeni előírások, azaz a zöldhatáron ne lehessen illetékteleneknek átlépni.

"Természetesen ha valaki politikai menedékjogot akar kérni, azt a nyitva lévő határátkelőkön jelentkezve szabadon megteheti"

- áll a közleményben.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés