Hirdetés

Parancsnoki központot hoz létre a NATO Magyarországon

2015.10.08. 18:16

A keleti tagországokban levő szövetségeseknél növelik a katonai jelenlétet.

Hirdetés

A NATO új parancsnoki központokat hoz létre, mégpedig Magyarországon és Szlovákiában - jelentette be csütörtökön Brüsszelben Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. Az atlanti szövetség tagországainak aznapi védelmi miniszteri üléséről tartott sajtótájékoztatóján a főtitkár elmondta: "a Kelet-Európában már létező hat parancsnoki központ kiegészítéseként döntés született arról, hogy új parancsnoki és ellenőrzési struktúrákat hoznak létre Magyarországon és Szlovákiában".

A védelmi miniszterek tanácskozásán értesülések szerint egyetértés született arról, hogy az orosz fenyegetés miatt, az elrettentés jegyében több száz NATO-katona tartózkodik majd folyamatosan lengyelországi és balti államokbeli kiképző központokban.

Michael Fallon brit védelmi miniszter kijelentése szerint a nyugati szövetségnek választ kell adni a folytatódó orosz provokációkra és agressziós cselekményekre, így az Ukrajnával szembeni orosz katonai fellépésre. Stoltenberg elmondta, hogy a britek pótlólagos erőket bocsátanak a NATO rendelkezésére, a keleti tagországokban levő szövetséges katonai jelenlét növelésére.

Hirdetés

Hirdetés