Hirdetés

Elmarad a Fatum-Nyíregyháza címvédése

MTI

2022.01.14. 20:43

Elmarad a Fatum-Nyíregyháza címvédése
Fotó: fatumnyiregyhaza.hu

Nem jutottak döntőbe a röplabdázók.

Hirdetés

A címvédő Nyíregyháza nem jtutott be a női röplabda Magyar Kupa döntőjébe, miután az elődöntő pénteki visszavágóján 3-2-re hazai pályán kikapott a Szent Benedek RA együttesétől, amely története során először játszhat a fináléban.
A másik ágon - most szombaton, valamint február 2-án - a Vasas Óbuda és a Swietelsky-Békéscsaba találkozik.
A bronzmérkőzést és a döntőt március közepén rendezik.

Eredmény, elődöntő, visszavágó:
Fatum-Nyíregyháza - Szent Benedek RA 2-3 (-28, 22, 19, -11, -12)
A legeredményesebb játékosok: Radosova 29, Vaida 20, Lászlop 10, illetve Koprivica 18, Stijepic 17, Jimerson 12
Továbbjutott: a Szent Benedek kettős győzelemmel (6-2).

Az első, hétfői mérkőzés óta - melyen a balatonfürediek 3-0-ra nyertek - éles közleményváltás alakult ki a klubok között, miután a Nyíregyháza koronavírusos esetek miatt kérte a találkozó elhalasztását. Ebbe a Balaton-partiak nem egyeztek bele, mivel a nyírségiek által javasolt új időpontban - február 24-én - a magyar szövetség állásfoglalása szerint már nem lehet játszani, az elődöntőt ugyanis "legkésőbb február 13-án lehet megrendezni". A SZBRA-nál még karácsony előtt és alatt voltak pozitív esetek, emiatt a füredieknél az első összecsapáson és most sem játszott a válogatott feladó, Bleicher Réka és az utánpótlás-válogatott liberó, Baksa Panna.

A túloldalon az ugyancsak covidos vezetőedző Németh Szabolcsot a másodedző Pampuch Csaba helyettesítette a kispadon, míg az amúgy is szűk játékoskeretből a bolgár ütő, Ralica Vasziljeva, a 25-szörös válogatott center, Pintér Andrea, valamint a horvát átló, Katarina Glavinic hiányzott, így a hazaiak mindössze kilenc röplabdázót tudtak nevezni. A 17 éves Bogár Dorina a kezdőcsapatban kapott lehetőséget.

A 139 perces találkozó legeredményesebbje Radosova volt 29 ponttal, a Szent Benedekből Koprivica 18-ig jutott.

Magyar KupaFatum-Nyíregyházanői röplabda

Hirdetés

Hirdetés