Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Asztalitenisz: nyírbátori lány Európa hőse

| 2019. 10. 28. | 09:03:00
A beugró Tölgyes Dorottyának bizalmat szavazott Bátorfi Csilla.
Asztalitenisz: nyírbátori lány Európa hőse
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tölgyes Dorottya az összes mérkőzését megnyerve segítette aranyéremhez a Bátorfi Csilla által irányított európai csapatot a Lengyelországban zajló ITTF World Cadet Challenge-en, amelyet nevezhetünk serdülő világbajnokságnak is - írja honlapján a Magyar Asztalitenisz Szövetség.

 A 15 éves, nyírbátori tehetség az európai ranglista 5. helyezettjeként épp csak lemaradt volna a tornáról, ám az előtte álló francia Prithika Pavade nem ment el Władysławowóba, így

Tölgyes lett az európai lányválogatott negyedik tagja.

A hétvégén lebonyolított csapatversenyekkel kezdődött meg a lengyelországi verseny. Hat kontinentális csapat (Európa, Ázsia, Afrika, Észak-Amerika, Latin-Amerika, Óceánia) mellett a házigazda lengyel együttes, valamint az úgynevezett reménységek csapata alkotta a mezőnyt.

Tölgyesék a reménységekkel, Latin-Amerikával és Észak-Amerikával kerültek össze.

Az első összecsapáson 3:2-es vereséget szenvedtek a reménységektől.Tölgyes ebből a fiaskóból kimaradt, a következő, Latin-Amerika elleni meccsükön viszont már őt is bevetette Bátorfi Csilla, az európai válogatott edzője. A harmadik helyre írta be fiatal honfitársát, akinek így egy meccs jutott, azt viszont könnyedén megnyerte a kolumbiai Juliana Lozada ellen.

Észak-Amerikát is legyőzték az „öreg kontinens” legjobbjai – Tölgyes nélkül –, így csoportmásodikként továbbjutottak a legjobb négy közé. Az elődöntőben a kínai játékos nélkül felálló Ázsia volt az ellenfél, és a legjobb európainak számító román Elena Zahariának ezúttal sem ment a játék, kétszer is kikapott. A horvát Hana Arapovic viszont mindkét meccsét megnyerte, Tölgyes Dorottya pedig másodszor is hozta a maga összecsapását, a világranglista 11. helyén álló szingapúri Zhou Jingyit győzte le 3:1-re. Összesítésben tehát 3:2 lett Európának, amely a döntőben újra találkozott a reménységek csapatával.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés