Hirdetés

Hirdetés

Asztalitenisz: nyírbátori lány Európa hőse

moatsz.hu

2019.10.28. 08:03

Asztalitenisz: nyírbátori lány Európa hőse
batortv.hu

A beugró Tölgyes Dorottyának bizalmat szavazott Bátorfi Csilla.

Hirdetés

Tölgyes Dorottya az összes mérkőzését megnyerve segítette aranyéremhez a Bátorfi Csilla által irányított európai csapatot a Lengyelországban zajló ITTF World Cadet Challenge-en, amelyet nevezhetünk serdülő világbajnokságnak is - írja honlapján a Magyar Asztalitenisz Szövetség.

 A 15 éves, nyírbátori tehetség az európai ranglista 5. helyezettjeként épp csak lemaradt volna a tornáról, ám az előtte álló francia Prithika Pavade nem ment el Władysławowóba, így

Tölgyes lett az európai lányválogatott negyedik tagja.

A hétvégén lebonyolított csapatversenyekkel kezdődött meg a lengyelországi verseny. Hat kontinentális csapat (Európa, Ázsia, Afrika, Észak-Amerika, Latin-Amerika, Óceánia) mellett a házigazda lengyel együttes, valamint az úgynevezett reménységek csapata alkotta a mezőnyt.

Tölgyesék a reménységekkel, Latin-Amerikával és Észak-Amerikával kerültek össze.

Az első összecsapáson 3:2-es vereséget szenvedtek a reménységektől.Tölgyes ebből a fiaskóból kimaradt, a következő, Latin-Amerika elleni meccsükön viszont már őt is bevetette Bátorfi Csilla, az európai válogatott edzője. A harmadik helyre írta be fiatal honfitársát, akinek így egy meccs jutott, azt viszont könnyedén megnyerte a kolumbiai Juliana Lozada ellen.

Észak-Amerikát is legyőzték az „öreg kontinens” legjobbjai – Tölgyes nélkül –, így csoportmásodikként továbbjutottak a legjobb négy közé. Az elődöntőben a kínai játékos nélkül felálló Ázsia volt az ellenfél, és a legjobb európainak számító román Elena Zahariának ezúttal sem ment a játék, kétszer is kikapott. A horvát Hana Arapovic viszont mindkét meccsét megnyerte, Tölgyes Dorottya pedig másodszor is hozta a maga összecsapását, a világranglista 11. helyén álló szingapúri Zhou Jingyit győzte le 3:1-re. Összesítésben tehát 3:2 lett Európának, amely a döntőben újra találkozott a reménységek csapatával.

Ezúttal viszont már Tölgyes Dorottyával a soraiban, akinek ráadásul első számú játékosként szavazott bizalmat Bátorfi Csilla. A nyírbátori lány nem is okozott csalódást, remek játékkal verte meg a Ser Lin Qiant. Az általa megkezdett munkát Arapovic és Zaharia fejezte be, ők is hozták a partijukat, így a lányok csapatversenyét Európa nyerte meg, hathatós magyar segítséggel!
Tölgyes Dorottyaasztalitenisz

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés