Hirdetés

Helyet cserélt a tabellán a Kisvárda és a Paks

MTI

2020.11.21. 11:55

Helyet cserélt a tabellán a Kisvárda és a Paks
(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A hazaiak három pontot szereztek.

Hirdetés

A Kisvárda hazai pályán 3-1-re legyőzte a Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának november 20-i, esti nyitómérkőzésén.

Ezzel a két csapat helyet cserélt a tabellán: az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Kisvárda a második, a Paks a harmadik. 

Kiegyenlített volt a játék az első negyedórában, mindkét csapat aktívan lépett fel, de helyzet nem alakult ki. Nem sokkal később azonban a hazaiak nagyon pontos átadásokkal szép támadást vezetettek, amelynek végén Bumba a kapuba passzolt. A játék képe ettől nem változott meg, a pálya közepén mindkét együttes sokat vállalt, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Mégis összejött az első félóra végén az egyenlítés, igaz, öngóllal: egy balról érkező beadásnál a góllövőlistát vezető Hahn János elől menteni igyekvő Rubus Tamás fejelt a saját kapujába. A folytatásban többet támadott a Paks, de a Kisvárda előtt adódott két nagyobb helyzet, amelyek közül a másodikat – egy szép ellentámadás végén – gólra is váltotta az utolsó előtti percben. Bognár György vezetőedző – akinek az irányításával egy döntetlen mellett öt győzelem volt a paksiak mérlege – a szünetben kettőt cserélt, egy darabig azonban nem történt lényeges változás: a hazai csapat stabilan védekezett és jól kontrázott, hiába birtokolták többet a labdát a vendégek, nem voltak hatékonyak a kisvárdai kapu előtt. A játékrész közepén azonban fokozták a nyomást a paksiak, több helyzetük adódott, egy alkalommal a kapufát is eltalálták. Végül egy újabb szépen végigvitt hazai ellentámadással dőlt el végleg a mérkőzés a – három pontot megérdemelten begyűjtő – kisvárdaiak javára.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Kisvárda Master Good-Paksi FC 3-1 (2-1)

Kisvárda, zárt kapuk mögött, v.: Káprály
gólszerzők: Bumba (18.), Navratil (44.), Jelena (86.), illetve Rubus (30., öngól)
sárga lap: Sajbán (47.), Gévay (71.), Lenzsér (71.), illetve Jelena (73.)
Kisvárda: Dombó - Melnyik, Datkovic, Rubus, Hej - Lucas, Cukalasz - Navratil (Kovácsréti, 76.), Bumba (Karaszjuk, 80.), Sassá - Camaj (Jelena, 64.)
Paks: Hegedűs - Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Osváth (Kulcsár, a szünetben), Balogh B., Böde, Bertus (Ádám, 61.) - Hahn, Bognár, Haraszti (Sajbán, a szünetben)

Hirdetés

Hirdetés