Hirdetés

Helyi lakos gyújtotta fel a kisvárdai várat, videóra is vette

police.hu

2022.07.20. 10:26

Helyi lakos gyújtotta fel a kisvárdai várat, videóra is vette
(Fotók: rendőrség)

A 25 éves férfi közel 50 millió forint kárt okozott.

Hirdetés

Hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, gyújtogatás történt a felújítás alatt álló kisvárdai várban. A rendőrség közlése szerint július 18-án éjjel tettek bejelentést, hogy tűz van a műemlékvédelem alatt álló építményben. A tűzoltók a lángokat rövid időn belül eloltották, személyi sérülés és közveszélyokozás nem történt. A helyszíni szemle adatai szándékos gyújtogatás elkövetésére utaltak, ezért a Kisvárdai Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást rendelt el.

Az egyenruhások megkezdték az adatgyűjtést, és egy napon belül, július 19-én  azonosították és elfogták azt a 25 éves helyi lakost, aki a várban szándékosan, égésgyorsító gyúlékony anyag használatával tüzet gyújtott, és tettével közel 50 millió forint rongálási kárt okozott.

A kisvárdai nyomozók V. A. L.-t elfogása után a rendőrkapitányságra előállították, és rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte. Tettét azzal indokolta, hogy magánéleti gondjai miatt az életét értelmetlennek érzi, rendszeresen fogyaszt alkoholt, a bűncselekményt is ittas állapotban követte el.

Telefonjával videófelvételeket is készített a tűzgyújtásról, amelyeket önként megmutatott a rendőröknek.   

A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatása indítványozására.

 

Kisvárdagyújtogatás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés