Hirdetés

Hirdetés

Gyújtogatás a kisvárdai várban

Facebook

2022.07.19. 15:54

Gyújtogatás a kisvárdai várban
Fotók: Facebook, Leleszi Tibor polgármester oldala

Kizárt, hogy egyszerre hat helyen véletlenül csaptak volna fel a lángok.

Hirdetés

Lakossági bejelentés alapján - miszerint lángok csaptak fel a kisvárdai vár felől - vonultak a helyszínre a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai július 19-én, kedden hajnalban - közölte Facebook-oldalán Leleszi Tibor polgármester.

A műemlékvédelem alatt álló épületet éppen felújítják. A lángok az alagsorában csaptak fel. Hat helyen keletkezett tűz, melyet a Kisvárda 1-es és 2-es tűzoltó egységek két gyorssugárral, kéziszerszámokkal, teljes légzésvédelmi felszerelésben oltottak el.

Mivel felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja, a szakértők megkezdté a tűzvizsgálatot, a Kisvárdai Rendőrkapitányság szakemberei pedig a helyszínelést.

A rögzített nyomok, bizonyítékok alapján egyelőre ismeretlen tettes vagy tettesek ellen, szándékos rongálás ügyében nyomoznak.

A keletkezett kár jelentős: az eddig elvégzett felújítási munkálatokban, restaurálási folyamatokban, a dél-keleti torony (műemlék) 2. emeletén és az alagsorban több tízmillió forint értékű kár keletkezett - közölte a polgármester.

Leleszi Tibor azt kérte: amennyiben a lakosságnak használható információja van a feltételezett tettesről vagy tettesekről, haladéktalanul értesítse a Kisvárdai Rendőrkapitányságot.

Galéria

Kisvárdagyújtogatás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés