Hirdetés

Hirdetés

Két ünnep között is mindenkit vár a Móricz Zsigmond Színház!

2015.11.18. 13:55

Két ünnep között is mindenkit vár a Móricz Zsigmond Színház!

Régről ismert klasszikusok, új előadás és gyermekdarab is színpadra kerül az ünnepek alatt a nyíregyházi teátrumban.

Hirdetés

December 22. 19 óra – Hair

A Móricz Zsigmond Színház rendkívüli erőfeszítéssel, hatalmas technikai apparátussal, harminc táncossal és kiváló színészgárdával vágott bele a Hair színpadra állításába. Ladányi Andrea egyéni látomását vitte színre. Stylistja, fővilágosítója, szcenikusa és videókészítője segítségével hallatlanul szuggesztív vizualitású előadást hozott létre. Olyat, amely úgy háborúellenes, hogy egyszerre szól Vietnamról és minden idők embertelenségéről. S ezzel szemben a barátságot, a szerelmet, a nonkonformizmust állítja az ábrázolás középpontjába.

December 28. 11 óra – Koppélia

Megérkezik Hoffmann és felesége: Misa, hogy vándorszínházuk árnyakból, bábukból álló társulatával előadják a Koppélia című mesét, Hoffmann és Misa találkozásának történetét. Hogy hogyan lett az ifjú harangkészítőből színházcsináló, Koppéliából pedig Misa, vagyis hogyan kelt életre Koppéliusz bábuja. Hogy hogyan születnek a lélekből csodák, és egyáltalán: mi az a lélek. Tényleg olyan, mint egy zacskó cukorka? És aki rossz, vajon mitől lett gonosz? Tud-e jó lenni? És boldog? Színre kerülnek mind a válaszok, ráadásként sok-sok harangvirág, csodaszép muzsika, elragadó mozdulatok, tánc és tükrök, egy nagyharang, maszkok és nem várt apró örömök.

December 28. 19 óra – Dollárpapa

A kabaréjelenetek és kuplé számok dalszövegírójaként is elhíresült Gábor Andor szövegeire ugyanis Szirmai Albert neves operett szerző fülbemászó melódiákat is írt, melyek közül jó néhány felcsendül majd az este folyamán a Börze-daloktól, az Ijedt emberen át a Szvetozár és Lajcsiig.

December 29. 19 óra – Szibériai Csárdás

Sok van, mi csodálatos, de a Csárdáskirálynő… Nos, Kálmán Imre operettje minden idők legnépszerűbb zenés alkotása. Nyíregyházán is kasszasiker volt (és lesz…) Lesz, mert Tasnádi István új – az első világháború kitörésének, s a mű bemutatásának századik évfordulója tiszteletére született, megtörtént eseményeken, visszaemlékezéseken alapuló – munkája az említett darab élet-megtartó hatását demonstrálja.

December 30. – Elő- Szilveszter – Anconai szerelmesek 2 és egy pohár pezsgő

Emlékeznek még, hol hagytuk el őket 20 éve, Anconában? Ott álltak a fő téren, a kávézó előtt, ölelték egymást, nevettek és sírtak, mert találkozott egymással két nővér és két fivér, apára lelt egy gyermek kinn, és egy másik a pocakban, benn. Lucia előbb szolidaritásból még egy kicsit dadogott, aztán már Luigi sem… Szerelembe esett majd’ mindenki, megtalálta a párját majd’ mindenki! Egyáltalán: kísértet járta be Anconát: a szerelem kísértete.

Az előadást követően vendégek a darab szereplőivel közösen koccinthatnak a közelgő Újévre egy pohár pezsgővel.

/A kritika részletek Karádi Zsolt tollából származnak/

Fotó: kulturszalon.hu

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés