Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Jófogás kitiltotta az állatszaporítókat

| 2020. 05. 13. | 12:07:00
Igazolni kell a tenyésztői tevékenységet.
A Jófogás kitiltotta az állatszaporítókat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hazai piacvezető apróhirdetési oldal a tavalyi szigorítást követően április elejétől folyamatosan és végleg törli az állatszaporítók hirdetéseit. A kitiltással a Jófogás fel szeretné hívni a figyelmet a szaporítók tevékenységének következményeire, míg az állatmenhelyek számára biztosított ingyenes felülettel az örökbefogadásra biztatja a potenciális gazdikat. Egy jelképes, éves díj ellenében pedig egyedi felületet biztosít a hivatalos kisállattenyésztőknek is.

A Jófogás fontos feladatának tartja a figyelemfelkeltést és a szemléletformálást, valamint a jelenlegi és leendő állattulajdonosok edukációját, oldaláról ezért a tavalyi ÁSZF-szigorítást követően, 2020. április 8-tól folyamatosan és végleg törli azokat a hirdetéseket, amelyekben pénzért árulnak állatokat olyan hirdetők, akik tenyésztői tevékenységüket nem tudják hiteles dokumentációval igazolni.

Szigorított feltételek

  • Csak az a kutya/macska nevezhető a hirdetésben fajtatisztának, amely igazolhatóan törzskönyvezett vagy származási lapja van, amely tényt a hirdetésben fel kell tüntetni.
  • Kutya, macska, vadászgörény esetén az állat 8 hetes kora előtt nem választható el az anyjától, ezért a weblapon tiltott 8 hetesnél fiatalabb állatot hirdetésben szerepeltetni, kivéve, ha a hirdető megjelöli, hogy az állat csak a 8 hetes kor betöltése után vehető át.
  • Kutya tulajdonjogát átruházni kizárólag az állatot azonosító elektronikus transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochippel) történő megjelölése után lehet. A mikrochip rendelkezésre állását, illetve adott esetben annak tényét, hogy a mikrochip behelyezésének költsége a vásárlót terheli, fel kell tüntetni a hirdetésben.
  • Amennyiben jogszabály előírja, illetve amennyiben az állat ilyennel rendelkezik, a hirdetésben fel kell tüntetni a kisállat egészségügyi könyv rendelkezésre állásának tényét.
  • Fel kell tüntetni a hirdetésben továbbá, hogy az állat kapott-e veszettség elleni oltást, valamint az ennek igazolására szolgáló dokumentumok meglétét.
  • Ha az állatot nem magánszemély, hanem tenyésztő hirdeti eladásra, a kennel nevét és a hivatalos kapcsolattartó elérhetőségét fel kell tüntetni a hirdetésben.
  • Kutya, macska, és egyéb kedvtelésből tartott kisállat csak pénzért és örökbefogadásra hirdethető, termékre nem cserélhető.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés