Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem kímélte Szabolcs megyét a vihar

| 2018. 06. 12. | 21:35:00
Áramszünet, jégverés - volt minden.
Nem kímélte Szabolcs megyét a vihar
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több helyen a lehasadt faágak és az útra borult fák eltávolításához riasztották kedden napközben a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Kállósemjénben, a Dózsa György utcában egy közintézmény udvarán hasadt le egy nagyméretű fa ága, amely veszélyeztette az ott tartózkodókat, a nyírbátori hivatásos tűzoltók szüntették meg a kialakult helyzetet – közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre tű. főhadnagy, a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Hasonló eseményeknél kellett a tűzoltóegységeknek beavatkozniuk Záhonyban, Hetefejércsén, valamint Kisléta és Nyírbogát között is.

Mándokon villanyvezetékre szakadt egy faág a Mónus Illés utcában, az áramszolgáltató kiérkezéséig a kisvárdai hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, majd szüntették meg a forgalmi akadályt.

Nagyecseden, a Szatmári és a Rózsás utcák kereszteződésében szintén villanyvezetéket szakított egy úttestre dőlt fa, itt több villanyoszlopot is megrongált a vihar, a mátészalkai hivatásos tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, a helyreállítás idején közel hatvan fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. Szintén

Nagyecseden két épület tetejét is megrongálta a jégeső a Dózsa György utcában,

itt a mátészalkai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók távolították el a sérült fedőanyagokat és értesítették a település polgármesterét. Szatmárcsekén, a Kossuth utca egyik lakóházának kéményébe villám csapott, amely részben az épület tetejére dőlt, itt a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók távolították el a veszélyes épületelemeket és értesítették az áramszolgáltatót. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés