Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeken a darabokon hahotázik a nyíregyházi közönség

| 2019. 07. 10. | 11:50:00
Mutatjuk a VIDOR Fesztivál programját.
Ezeken a darabokon hahotázik a nyíregyházi közönség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ország legvidámabb hete ebben az évben egy egész nyarat jelent Nyíregyházán, hiszen a megszokott, kősznházi versenyprogram ettől az évtől zenés színpadi játékokkal egészül ki,  melyek helyszíne a tavaly átadott Rózsakert Szabadtéri Színpad. Az egyes előadásokat hétről hétre láthatja a nyíregyházi közönség a Benczúr téren.

És már nyilvános a VIDOR Fesztivál kőszínházi programja is.

A közönség a fellépő művészek között olyan nagy kedvencekkel találkozhat, mint Nagy Sándor, Szente Vajk (Ne most, drágám), Gálvölgyi János, Bánsági Ildikó (Mennyei hang!), Ullmann Mónika, Józan László (a Táncórák című Rózsavölgyi produkció főszereplői), Rékasi Károly, Pikali Gerda (Vágyrajárók). Hirtling István a filmként már nagy sikert arató, szintén játékszíni produkció, az Életrevalók főszereplője lesz, míg a Kalucsniban idén nagy sikerrel nálunk vendégszereplő Kaszás Gergő a Pinceszínház előadásával, Tasnádi István Paravarietéjével érkezik hozzánk. Idén szintén vendégművész volt Miss Marple-ként az Örkény Színház csodálatos művésznője, Kerekes Éva, őt most a Patika című előadásban láthatjuk viszont; megnézhetjük és végignevethetjük Gryllus Dorka és Kálid Artúr remek párosát a Gólem Színház kétszereplős szatírájában, a Jaj, Istenem!-ben, a Varsói melódia című örökzöld szereli játékban pedig Tompos Kátya varázsol el minket.

Az idei VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramja egy izgalmas újítással bővült: ettől az évtől kezdve zenés színpadi játékok is nevezhettek, ezekből állították össze a Rózsakert Szabadtéri Színpad idei programját.

Júniusban láthatta a közönség a Menopauza című musicalt, a Tanulmány a nőkről c. zenés játékot és a Nyitott ablak c. darabot. A nyár további részében Détár Enikő, Xantus Barbara és Sztárek Andrea főszereplésével A férfiak a fejükre estek zenés vígjáték lesz műsoron, a nyíregyházi Mészáros Árpád Zsolt pedig júliusban két versenyprodukcióban, a Csoportterápiában és a Púposban is szerepel a Rózsakertben.

A Rózsakert idén először a VIDOR ideje alatt is várja a közönséget: a Mennyei hang! (Játékszín) augusztus 27-én, Szabolcs megye lordjai és a miladyk, Nagy Sándor, Gubik Petra, MÁZS, Janza Kata, Dolhai Attila, Szerényi László szereplésével pedig augusztus 29-én mutatkoznak be.

Régi igazgatók új produkciókkal

Sokadszorra visszatérő vendég Mohácsi János, aki az Örkény Színház Patika című produkcióját jegyzi, illetve Bagó Bertalan, az Emberi hang rendezője.

A Nyíregyházára mindig hazatérő Verebes István (ő a Vágyrajárók alkotója), és Tasnádi Csaba (Paravarieté, Tanulmány a nőkről), a teátrum korábbi igazgatóival is találkozhat a közönség.

Cseke Péter (Ne most, drágám), Horgas Ádám (Életrevalók), Béres Attila, (A király beszéde), Szabó Máté (Férjek és feleségek), Vörös Róbert ,(a János vitéz daljáték születése) Kiss Csaba (Házasság Palermóban) Találkozhatunk idén is színészként is dolgozó rendezővel (Kocsis Gergely, a Varsói melódia színpadra állítója), valamint idén határon túlról érkező nagyszerű alkotókat is vendégül láthatunk: Sebestyén Aba (Lila ákác), Csábi Anna (Burundanga).

Az idén 140 éve született Móricz Zsigmond sem marad ki a kínálatból, a Sári bíró című műve szerepel a repertoárban, további szerzők: Szép Ernő, Tasnádi István, Gyárfás MiklósGoldoni, Galcerán, Zorin, Goffredo Parise, John Chapman, Ray Cooney. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés