Hirdetés

Hirdetés

A nap, amikor senkit sem szólnak meg Nyíregyházán, ha bepálinkázott

Szabolcsihír

2021.09.06. 15:40

A nap, amikor senkit sem szólnak meg Nyíregyházán, ha bepálinkázott
Illusztráció: MTI/BalázsAttila

Jön Janicsák István és a Veresegyházi Asszonykórus, vagyis lesz egy kis Retró Z’Zi Labor!

Hirdetés

Aki ellátogat szeptember 11-én a Sóstói Múzeumfaluba, azt nemcsak kulináris élvezetekkel, népi ízek kavalkádjával, vásárral és szórakoztató programokkal várják, de kiváló minőségű pálinkákkal is az első „Helló, pálinka!” rendezvényen.

A Sóstói Múzeumfaluba a rendezvény ideje alatt ingyenes a belépés, s ezen a napon az önkormányzat ingyenes autóbusz különjáratokat indít Sóstógyógyfürdőre. A látogatók a Sóstói Múzeumfalu tájegységekre jellemző portáin lelhetik fel a 15 féle pálinka különlegességet. Ezek között szerepel többek között a megye három eredetvédett pálinkája: a szatmári szilva, az újfehértói fürtösmeggy, valamint a szabolcsi almapálinka.

De lesz itt más is - mutatjuk, mi, hol.

GÖNCI BARACK – TISZABECSI PORTA
NAGYKUNSÁGI SZILVA – JÁNKMAJTISI PORTA
HOMOKHÁTI ŐSZIBARACK – JÁNKMAJTISI PORTA
NAGYKÖRŰI CSERESZNYE – NAGYHODOSI PORTA
VASI VADKÖRTE – BESZTERECI PORTA
SÁRRÉTI KÖKÉNY – TISZADOBI PORTA
VÁROSPÁLINKA – TIRPÁK PORTA ELŐTT
SZABOLCSI ALMA – ANARCSI PORTA
ÚJFEHÉRTÓI MEGGY – ANARCSI PORTÁVAL SZEMBEN
KECSKEMÉTI BARACK – KÁLLÓSEMJÉNI PORTA
SZATMÁRI SZILVA – TARPAI PORTA
MÁRIAPÓCSI KESERŰ – PÓCSPETRI PORTA
BÉKÉSI SZILVA – ISKOLAUDVAR
NAGYKUNSÁGI BIRS – ISKOLAUDVAR
MADARASI BIRS – JÁRMI PORTA

Nem marad el a pálinkától a gasztronómiai kínálat sem – népi ízek kavalkádja várja a megéhező vendégeket: sült kacsacomb, párolt savanyú káposztás kölessel, rakott puliszka, ropogós sertésfül körömpörkölt mártással, juhtúrós sztrapacskával és lilahagymás savanyú káposztával, sült alma mákos kukoricával töltve, töltött káposzta, sztrapacska, lapcsánka és kenyérlángos, sültek, hurka-kolbász, csülök. Street Food ételek, és még sorolhatnánk, mi minden.

A színpadon a programok 9.45-kor kezdődnek. Fellép a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Mazsorett Csoport, a Burattinó Bábszínház, a Civil Kultúrsziget, Janicsák István és a Veresegyházi Asszonykórus (Retró Z’Zi Labor)

Helyi termékek vására, kézműves foglalkozások, íjászat, népi játszóudvar várja az érdeklődőket.

És, ami még nagyon fontos: nem kell kocsiba ülni, mert ingyenes autóbusz különjáratok szállítják ki a Múzeumfaluba tartókat. Az útvonal: vasútállomás - Krúdy Vigadó - vasútállomás. A megállók: vasútállomás, Kelet Áruház, Kossuth utca 9., Sóstói úti kórház, Krúdy Vigadó) A különjáratok indulási időpontja: 9,30; 10,30; 11,30; 12,30; 13,30; 14,30.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés