Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan érettségizne a ChatGPT?

| 2023. 09. 26. | 10:07:00
Kutatók éjszakája a Nyíregyházi Egyetemen.
Hogyan érettségizne a ChatGPT?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több tucat tudományos előadással és bemutató foglalkozással várja az érdeklődőket a Nyíregyházi Egyetem (NYE) a Kutatók éjszakáján szeptember 29-én.

A délutáni megnyitót követően többek között mezőgazdasági, fizikai és kémia-előadások lesznek hallhatók, de laborkísérleteken, interaktív repüléstechnikai bemutatón és hegesztő-szimulátorozáson is részt vehetnek majd a látogatók - közölték a szervezők.

Az érdeklődőknek lehetőségük lesz megismerni a duális képzés szerepét a mérnökképzésben, valamint a korszerű és környezetbarát gyártástechnológiák rejtelmeit és a LEGO robotversenyek világát is.

Lesznek előadások antropológiai érdekességekről, a mezőgazdaságban használt távérzékelési módszerekről és a mikroműanyagokról is, emellett a látogatók azt is megtudhatják, hogyan érettségizne a ChatGPT programozásból, de akár saját okoseszközt is készíthetnek.

A testnevelési intézet épületeiben fittségi állapotfelmérésen, egészségügyi szűréseken és vitaminszint-mérésen, valamint mentőautó- és terápiáskutya-bemutatón is részt vehetnek az érdeklődők.

Az egyetemen emellett lesz szó a gyümölcsszárításról, az idősek helyzetéről a digitalizálódó világban, a munkahelyi mentálhigiéné társadalmi hatásairól vagy a fenntartható fejlődésről is - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Hirdetés
Hirdetés