Hirdetés
Hirdetés

Kovács Richárd olimpikont köszöntötték Nyíregyházán

| 2024. 08. 06. | 18:06:40
A sportolónak legjobban a kisfia hiányzott.
Kovács Richárd olimpikont köszöntötték Nyíregyházán
Kpvács Richárd és Nagy Lajos edző (Fotó: nyiregyhaza.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kovács Richárd, az NYVSC Big Boxing ökölvívója (aki februárban Bencs Kálmán-díjat is kapott) ötödik helyen végzett a párizsi olimpián. A fiatal sportolónak és edzőjének, Nagy Lajosnak augusztus 6-án, a városházán Ulrich Attila alpolgármester személyesen is gratulált.

Hálás vagyok mindenkinek, aki szurkolt nekem – mondta el a Szabolcsihírnek Kovács Richárd, akinek elsőként a családja, felesége és a 2 éves kisfia gratulált az eredményhirdetés után. Hálás a szüleinek és testvérének, Lacinak is, amiért támogatták, végig mellette álltak, és barátainak is, akik nagyon büszkék rá.

Elárulta: először kicsit csalódott volt, mert úgy indult el itthonról, hogy hoz egy érmet a kisfiának az olimpiáról. Aztán eltelt egy-két nap, és már nagyon örült az ötödik helynek, hiszen, mint mondta, egy nagyon szoros meccsen győzte le őt a francia, aki várhatóan meg is nyeri az aranyérmet. Richárd súlycsoportjában egyébként 80 százalékban VB és EB érmesek vannak, tehát nem könnyű ellenfelek.

Eredményéhez gratuláltak, nagyon örültek a csapattársai is, akikkel az elmúlt 1-1,5 évben nagyon szoros kapcsolatot alakítottak ki. Ők mindannyian tudják, milyen lemondásokkal, áldozatokkal jár a felkészülés. Richárdnak legjobban a családja hiányzott.

– A kisfiamat egy évig alig láttam – ez volt a legnehezebb. Nagyon okos, már mindent ért és mond, felfogja, hogy apa nincs itthon, és meg is meg is mondja, hogy hiányzom neki – közölte a testnevelés-történelemszakos tanár, akinek erre a tanévre a tanítványait is itt kellett hagynia, Nyíregyházán. A lemondásokhoz tartozik az is, hogy a sportoló a felkészülés alatt nem ehet, nem ihat azt, amit szeretne.

Felesége itthon a kedvencével várta: camembert sajttal és dzsemmel.

Kedden reggel egyébként személyesen kereste fel otthon, Máriapócson Kovács Richárdot a kisváros polgármestere, Papp Bertalan, hogy gratuláljon neki, és azt is megbeszélték, hogy a város lakói előtt augusztus 18-án (akkor lesz a búcsú) köszönti majd. 

S hogy mik a tervei? Arról még nem gondolkodott, rövid ideje van itthon, nagyon hosszú távollét után. Egyelőre pihen, aztán nyugodtan, higgadtan átgondol mindent.

–  A boksz kisgyermekkorom óta meghatározza az életemet, mindig jelen volt, és mindig jelen is lesz: most sportolóként, később edzőként – felelte Kovács Richárd arra a kérdésre, mit jelent számára a sportága.  – Sok mindent adott. Nemcsak tudást, de akaratot, alázatot, kitartást és bátorságot.

Cservenyák Katalin

MOB-elnök a bokszbotrányról: „teljesen igazat adok Ricsinek”
A nyíregyházi sportoló, Kovács Richárd hiába végzett az ötödik helyen, neki nem jár pénzjutalom. Csak Hámori Lucának, aki szintén ötödik helyen végzett az olimpián.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés