Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A pápával történt találkozásukról meséltek szabolcsi gyerekek

| 2021. 09. 17. | 14:02:00
Emese és Patrik számára életre szóló élményt jelentett.
A pápával történt találkozásukról meséltek szabolcsi gyerekek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Virga Emese, a kisvárdai Szent László katolikus köznevelési intézmény 11. a osztályos diákja az oltár előtt találkozhatott Ferenc pápával - olvasható a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye honlapján.

 Emese így emlékezett vissza a pillanatokra: „máriás-lányként bíztam benne, hogy szervezett keretek között, az ajaki zarándokokkal, népviseletbe öltözve megyünk majd a szombati és vasárnapi misére. Takács Károlyné, Manyi néni megkeresett bennünket, hogy az a megtiszteltetés érte az ajaki Máriás zarándokcsoportot, hogy a bíborosi és a pápai szentmisén szolgálatot teljesíthetnek.

A pápa elő járulhatott

Emese úgy érezte:  ez egy különleges alkalom és életre szóló, megindító lelki élményt jelenthet számára. Ahogy közeledett a nap, egyre inkább izgalommal töltött el a rám váró feladat. "Nem a nehézség, hanem inkább annak a rám váró élménynek a nyomása, hogy Ferenc pápa elé járulhatok" - fogalmazott.

"Elérkezett végre szeptember 12-e. Édesanyja már hajnal 5 órától öltöztette, fonta a haját az ajaki népviselethez. Az utazás is élményt jelentett, és e nagy találkozásra fókuszálva egyre erősödött bennem a várakozás. Nem voltam egyedül, mert ajakiak vettek körül, akikkel együtt vittük majd az adományt az Úr asztalához" - folytatta.

"Csodálatos érzés töltött el, amikor Ferenc pápa a pápamobillal közvetlenül mellettem haladt el. A szentmisén való részvételem, és áhítatom még inkább azt éreztette velem, hogy mekkora ajándék a Jóistentől, hogy a pápa elé járulhatok. Azon tűnődtem, hogy mivel érdemeltem meg ezt a kegyet. Büszkén vittem az oltárhoz az adományt, és örültem, hogy a Jóisten földi helytartójához járulhatok. Ferenc pápa rám nézett, és én éreztem a belőle felém kiáradó szeretetet. Még most is, pár nap elteltével is ezt érzem. Nincs szó, nincs nyelv, amely el tudná mondani érzéseimet! Csak köszönet és hála érzése tölt el, Istenem! - fogalmazott a 11. osztályos, ajaki lány.

Átadhatta az adományt

Kovács Patrik, a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Általános Iskola 1. a osztályos tanulója a családjával járulhatott Ferenc pápa elé. Patrik és családja számára is életre szóló élményt jelentett e találkozás. Patrik szülei segítségével fogalmazta meg élményeit:

Nagy megtiszteltetésben volt részem, ugyanis felkérést kaptam az Ajakon élő Takács Károlynétól – az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde Intézményegység vezetőjétől –, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjének keretében adjam át Ferenc pápa részére az adományt.

A vallásosságot Patrik a szüleitől és nagyszüleitől kapta, kicsi kora óta minden héten jár templomba.

"A pápával találkozni felemelő érzés volt számomra. Budapesten, a Hősök terén bemutatott szentmisén testvéremmel, Kovács Annával, aki a Szent Imre Katolikus Óvoda Pillangó csoportjának tagja; nagymamámmal, Hasulyó Ferencnével, az ajaki katolikus egyházközség képviselő-testületének tagjával; és nagyapámmal, Hasulyó Ferenccel, az ajaki Mária Légió csoportvezetőjével járultunk a Szentatya elé. Ferenc pápa nagyon barátságos volt velünk. Anna testvéremnek és nekem a homlokunkra rajzolt egy keresztet, illetve pápai áldásban részesültünk. Felejthetetlen pillanatokat éltünk át" - mondta az első osztályos kisfiú.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés