Hirdetés
Hirdetés

Kosármeccsel avatták az új lelátót Nyíregyházán

| 2018. 04. 15. | 16:33:00
Kényelmes helyről szurkolhatnak a nézők.
Kosármeccsel avatták az új lelátót Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a hétvégén az új, ülőszékes lelátót és kamerarendszert, újabb beruházás valósult meg TAO és saját források segítségével a Bánki Donát Műszaki Középiskola már korábban felújított tornatermében. 

A sportfejlesztési program részeként egy 150 fős, ülőszékes lelátót alakítottak ki, és kiépítettek egy full HD minőségű, 14 kamerát (10 terem, 2 folyosó, 2 udvar) tartalmazó kamerarendszert, mely egyrészt biztonsági szempontból fontos, másrészt lehetővé teszi mérkőzések, tornák online közvetítését, segíti a játékvezetők és edzők munkáját.

Az avatás alkalmából NBII-es bajnoki rangadót is rendeztek: a DEAC-cal mérkőztek meg a hazaiak.

Izgalmas mérkőzést hozott a két vármegye párharca. Nehezen kerültek üzemi hőmérsékletre a nyíregyházi fiúk, az első 2-3 percben nem találták a ritmust, és a debreceniek kívülről rendre betaláltak. 

Aztán magukra találtak a helyiek és az 5. percben már vezettek egy ponttal. Innen bravúros védekezéssel és gyors kontrákkal elhúztak és a negyed végére már 12 ponttal vezettek. Ebből az előnyből 10 pontot sikerült megőrizni a félidő végére is.

Brane Savic jól irányította a játékot és a cserék is hozták a tőlük elvárt lepattanót és védekezést a második negyedben. 

Aztán a harmadik negyed közepére már Savic achillese is meghúzódott, pihenni kényszerült, de ekkor még 9 pont volt a hazaiak előnye.

Ezután viszont folyamatosan veszítette előnyét a NYÍKSE. Hiányzott az irányító, kapitány a pályáról. Nélküle lassult a játék, ráadásul pontatlanul dobtak és sok védekezési hiba is becsúszott. A negyedik negyed közepére már 5 pontra csökkent a vendéglátók előnye. Ekkor már újra a pályán volt Savic, de gazán csak aszíve vitte és az irányításra koncentrált. A mérkőzésen 37 percet küzdő Farkasinszki Gábor viszont viszont megrázta magát és nagyon fontos palánk alatti kosarakkal 7 pontot hozott zsinórban, így újra helyreállt a rend. A védekezés is stabilab lett, az utolsó két percben a vendégek mindössze egy kosarat tudtak szerezni.

Így a végére újra 12 pontos különbséggel nyert Kovács Tibor csapata.

Jövő héten Békéscsabára utazik a csapat egy szintén középmezőnyben lévő, de odahaza igencsak veszélyes csapat ellen kell jeleskedni, majd 27-én, pénteken, újra hazai pályán, a rutinos Miskolc ellen szurkolhat a NYÍKSE-nek a hazai közönség.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés