Hirdetés

Hiller Istvánnak erőt, egészséget!

2015.11.06. 12:19

Hiller Istvánnak erőt, egészséget!

Magyarországon „árkon túli” álláspontot támogatni sokkal nagyobb bűn, mint milliárdokat lopni. A pártban.

Hirdetés

Ha Orbán Viktor A-t mond, akkor mi mondjunk B-t. Ez végtelenül egyszerű, a hiperaktív pápai diák által meghonosított baloldali stratégia tette kontroll nélkülivé a Fidesz hatalmát, mely politikai formáció a nagy „magányában” elvetemült hülyeségekre is képes, de erénye, hogy kijózanító pofon után a fontos ügyekben a nép hangján tud szólni. Ilyen a menekültügy.

Milyen ügy???

 – nézz nagy szemekkel a barátom, amikor kimondom.

Bocsánat! Migránskérdés. Mi, debreceniek tudjuk, mi fán terem ez a probléma. Minket megáldottak egy menekülttáborral – akarom mondani fapados turistaszállóval – a kilencvenes évek elején, és összefutottunk az elmúlt húsz évben a „vendégekkel” a bevásárlóközpontokban, a főtéren, a lakótelepi kiskocsmákban, a Piac utcán, mindenütt. Aki éppen nem erőszakoskodott öregasszonyokkal vagy fiatal lányokkal, és nem szedte le az éretlen cseresznyét, meggyet, majd szilvát és almát a Sámsoni úti kertekben, az aranyos, kedves, messziről jött ember volt, igazán élvezetes sztorikat hallottunk a kabuli éjszakáról, tripoli háremekről, egyszersmind megtudtuk, hogy ők annyira sem menekülnek, mint e sorok írója, amikor egy görbe éjszaka után csúnyán néz rá az asszony.

Mennyire vagy menekült? Hozzáférsz a sörhöz?

Angela Merkel meghívta magához a fél Közel-Keletet, és most emberek tízezrei vándorolnak naponta egy olyan világ felé, amely őket megveti, és amelyik hideg, drága. Amikor szunnita felebarátunk meglátja az első gázszámlát Hannoverben, akkor cigányútra megy a falafel, és visszasírja Damaszkusz-alsót. Az Orbán-kerítés és a határzár megóvja Magyarországot a népvándorlástól, ez tény. Afelől nincs kétségem, hogy a vasból egyszer a fémkereskedő zsiványok keresnek sok-sok pénz, de momentán bejött a kerítés. Vagy az ajtócskák oldalelemekkel...

Ennek az ügynek nincs jobboldali vagy baloldali olvasata, de Magyarországon „árkon túlról” érkező álláspontot támogatni nagyobb bűn, mint milliárdokat lopni. A pártban. Annak zsigerből az ellenkezőjét kell mondani. Témától függetlenül. 2004. december 5. óta is. Következetesen. Hiller István, a fejét a seggébe dugó magyar baloldal feltűnően entellektüel alakja a minap megdöntötte a nagy tabut:

„Én nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van, csak már mondjon valaki ennél jobbat”

Kifejtette továbbá, hogy a baloldalnak nincs válasza a migrációra, integráció pedig csak úgy történhet meg, ha azt az emberek is akarják, nem csak a politika. Tetszik látni, ennyire egyszerű! Nem kell ahhoz professzornak lenni, hogy ezt lássa az ember, de minimum professzornak kell lenni, hogy a baloldalról ezt kimondja. A helyzet ennyire szomorú.

Mindenesetre Hiller István nemzeti érzelmű szocialista politikai karrierjének a továbbiakban fokozott figyelmet szentelek. Sok sikert kívánok a saját sajtójával szembeni ádáz küzdelemhez, Isten adjon erőt neki, hogy húzza minél tovább, mielőtt kibelezik.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés

Hirdetés

Ajánljuk még