Hirdetés

Úszásban nagyhatalom vagyunk!

2015.12.07. 14:28

Úszásban nagyhatalom vagyunk!

Toronymagasan végeztek élen a magyarok az éremtáblán.

Hirdetés

Tizenegy arany-, három ezüst-, egy bronzérem, két világcsúcs, öt Európa-csúcs, 48 ország között messze a legszebb eredmény - rögzítette a lényeget a magyar szereplést összefoglalva Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az izraeli Netanyában vasárnap zárult rövidpályás Európa-bajnokságot követően.

A tizenegy első helyezéssel toronymagasan végzett az élen az éremtáblázaton a magyar csapat, amelynek két húzóembere a hat aranyat és egy ezüstöt szerző Hosszú Katinka és a 30. születésnapját éppen Netanyában ünneplő, háromszor is győztes Cseh László volt.

Túl azon, hogy Magyarország végzett az éremtábla legelején, az egyéni összevetésben a legjobb női versenyzőnek járó, 20 ezer euróról szóló csekket is magyar, a rövidpályán minden idők legjobb egyéni teljesítményével kirukkoló Hosszú Katinka vehette át a 18. rövidpályás Eb-n. A férfiaknál - derült ki a MÚSZ honlapjának anyagiakat is érintő összefoglalójából - Cseh László (3.), Gyurta Dániel (5.), Bernek Péter (7.), illetve a nőknél még Kapás Boglárka (9.) is pénzdíjas helyen zárt.  

Az összkép azért is ígéretes, mert Hosszú világ- és Európa-csúcsai, Cseh kontinentális rekordjain túl a teljes magyar csapat összesen 13 országos csúcsot állított fel Izraelben.

A netanyai Eb éremtáblázata (arany, ezüst, bronz):
Magyarország 11, 3, 1
Olaszország 7, 5, 5
Németország 4, 2, 1
Oroszország 3, 7, 7
Lengyelország 3, 2, 2
Svédország 3, 2, 2
Nagy-Britannia 2, 7, 2
Hollandia 2, 3, 4
Finnország 2, -, -
Belgium 1, 3, 1
Szlovénia 1, -, -
Ukrajna 1, -, -

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés