Hirdetés

Hirdetés

Kifőzték a legdrágább magyar pálinkákat

2015.10.03. 15:34

Kifőzték a legdrágább magyar pálinkákat

Az egyik debreceni szilvából készült.

Hirdetés

Nálunk még ugyan nem megszokott, de külföldön rendre hoznak ki az egyes italmárkák exkluzív kiadásokat. Ezen változtatott most a Márton és lányai, amely állítása szerint megalkotta hazánk legdrágább pálinkáját. Nem egyet, hanem rögtön kétszázat! - írja a burzsuj.blog.hu.

A Crystallum névre keresztelt sorozatból ugyanis 100 üvegben magyar kajszi barack, 100 üvegben pedig debreceni muskotályos szilva található, ezekből is az 50 fokos változat. A cégalapító Márton János elmondása szerint a legjobb részeket különítik el a főzés során. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mondjuk az évente általuk lefőzött 300 mázsa barackból elkészült teljes mennyiség 2-3 százaléka felel meg ennek a kritériumnak. Na, ebből lesz a Crystallum, ami egy picit jobb mindenben (karakter, illat, stb.).

Az árukat kifejezetten megkérik, a tervek szerint egészen pontosan 10-10 darabot licitre bocsátanak majd, ahol a kikiáltási ár 100 ezer forint lesz üvegenként. A többi tételt a remények szerint éttermek veszik majd meg, feltehetően más áron, igaz, az itallapon feltehetően százezer forint felett lesz itt is a számla végösszege.

Hirdetés

Hirdetés