Hirdetés

Hirdetés

A pucér szakács Budapesten főz

2015.09.29. 08:36

A pucér szakács Budapesten főz

Magyarország a harmadik ország, ahol éttermet nyit.

Hirdetés

2016 tavaszán nyit Budapesten a Jamie's Italian: Magyarország a harmadik olyan európai ország, ahol a sztárszakács Jamie Oliver éttermet nyit - adta hírül az Index.

Nagy-Britanniában már közel negyven olyan olasz étterem található, ami Jamie Oliver útmutatásai alapján működik, az öreg kontinensen azonban most kezdődik a terjeszkedés. Az angol szakács eddig még csak Moszkvában és Isztambulban nyitott éttermet, és a napokban nyílik egy Rotterdamban. A Jamie's Italian Angliában nagyon népszerű, ennek fő oka, hogy az angolok kedvenc séfje nem ment el a nehezen megfizethető, dizájnos ételek irányba, hanem azt a vonalat valósítja meg, amit szakácskönyveiben is közvetít: viszonylag hétköznapi, megfizethető ételeket készít, de nagyon jó minőségű alapanyagokból.

A Várban nyílik majd

Az Index információi szerint a Jamie's Italian brandet, a Zsidai Group hozza be Magyarországra, akiknek igen komoly előírásoknak kell ehhez megfelelniük. Zsidai Zoltán Roy, egy családi vállalkozás élén több étterem és egy szálloda tulajdonosa. Az étterem a budai Várban, a volt Hadik étterem helyén nyílhat meg jövő tavasszal, a megnyitóra a tervek szerint Jamie Oliver is ideutazik.

Meztelenül sosem főzött

Jamie Oliver népszerűségét a televíziónak köszönheti: a BBC-n készíthette el a Pucér szakács (1998–1999) című műsorát. A cím az általa elkészített ételek egyszerűségére utal, s semmi köze sincs a meztelenséghez. A műsor sikere miatt a Pucér szakács visszatérése és a Boldog napok a pucér szakáccsal műsorokat is leforgatták, amelyeket a későbbiekben számtalan gasztroműsor követett. Szakácskönyvei milliós példányszámban kelnek el.

Hirdetés

Hirdetés