Hirdetés

Hirdetés

Szelfi több embert öl meg, mint cápa

2015.09.22. 19:10

Szelfi több embert öl meg, mint cápa

Imádjuk magunkat. Míg élünk...

Hirdetés

Többen vesztették életüket idén szelfizés közben, mint cápatámadásban: 12 embernek okozta halálát a fotóönarckép-készítés, míg csupán nyolc embert marcangolt halálra a tengeri ragadozó a Mashable amerikai hírportál összesítése szerint. 

Legutóbb egy 66 éves japán turista meghalt, és útitársa megsérült, mert leestek a lépcsőkről, amikor szelfit akartak készíteni az indiai Tádzs-Mahalnál. Idén négy turista halálát okozta lezuhanás önfotózás közben.
A szelfizés közbeni második leggyakoribb halálok az volt, hogy a felvételkészítőjét vagy elütött vonat vagy szelfizés közben akart felszállni mozgó járműre.

  • Szeptember elején lelőtte magát egy 19 éves amerikai férfi, aki egy töltetlennek hitt talált pisztollyal készített magáról fotókat. Moszkvában is fejbe lőtte magát egy lány fegyverrel való szelfizés közben, de ő túlélte a balesetet. 
  • Oroszországban, az Ural-hegységben júniusban két férfi halt meg, mert szelfizés közben felrobbant a kezükben egy kibiztosított kézigránát,
  • júliusban egy 21 éves egyetemista lány az egyik moszkvai hídon szelfizve zuhant a mélybe és halt szörnyet.
  • Tavasszal egy orosz kamasz a vasúti sínek között akart fényképet készíteni magáról, de a lába beakadt az áramelosztóba, majd az áramütés miatt lezuhant a hídról, és a kórházban belehalt a sérüléseibe.
  • Egy Moszkva környéki fiú egy magasfeszültségű távvezetékbe kapaszkodva szenvedett halálos áramütést szelfizés közben.

Az orosz belügyminisztérium júniusban a szelfizés veszélyeire figyelmeztető kampányba kezdett az egyre vakmerőbb helyszíneken készült, több esetben halálos balesetekhez vezető fényképek miatt. 

Az Egyesült Államokban kénytelenek voltak nemzeti parkokat bezárni, mivel a látogatók medvékkel akartak önarcképet készíteni, Spanyolországban a bikafuttatásokon tiltották be a szelfizést.

Nézzen életveszélyes szelfiket:

Hirdetés

Hirdetés