Hirdetés

Ahol tökéletes egyensúlyba kerül test és lélek - Hotel Silvanus****

2016.05.13. 13:12

Ahol tökéletes egyensúlyba kerül test és lélek - Hotel Silvanus****

A tartalmas, élményekkel teli felüdülés mellett megszabadulhatunk a felgyülemlő stressz és fáradság kíméletlen hatásaitól is. (X)

Hirdetés

A munka - magánélet egyensúlyának felborulása rohanó modern világunk alig elkerülhető velejárója, egyben számos munkahelyi, magánéleti sikertelenség és betegség okozója. A stressz okozta betegségek kialakulása, amitől sokan szenvednek, megakadályozható lenne, ha kellőképpen odafigyelnénk önmagunkra és szeretteinkre. Az egyik legelfogadottabb módszer, ha rendszeresen kiveszünk néhány nap szabadságot és olyan tevékenységre szánjuk el magunkat, ami feltölt energiával. A Dunakanyar az egyik legjobb hely erre, a rendkívüli Hotel Silvanus**** szállodával a tetején. Itt a kikapcsolódás az érzékek nyugalmáról szól, ráadásul a hotel és az ezüstösen kanyargó Dunakanyar házassága az égben köttetett. A tartalmas, élményekkel teli felüdülés mellett megszabadulhatunk a felgyülemlő stressz és fáradság kíméletlen hatásaitól is.

Ráadásul a Silvanusban a vendéglátók mosolya, kedvessége arról árulkodik, hogy szeretik munkájukat és céljuk, hogy a vendégeket úgy lássák vendégül, mintha barátaikat, testvéreiket, illetve szeretteiket hívnák meg otthonukba.

A térség történelmi értékekben gazdag látnivalói között megtalálható többek között a Fellegvár, a Királyi Palota és a Salamon –torony. Számos izgalmas szabadtéri program várja az idelátogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Csak hogy néhányat említsek: canopy drótkötélpálya, bob pálya, mini-golf, kalandpark, történelmi játszótér, vadaspark, nordic walking, és így tovább, a lehetőségek tárháza szinte végtelen!

A nyár közeledtével pedig a beltéri medencék és a wellness részleg mellett hívogatóan csalogatja a vendégeket a Hotel Silvanus messze földön híres és páratlan élményt kínáló panoráma medencéje is, ahonnan az egész család vidám, hűsítő strandolás közben gyönyörködhet a környező meseszép tájban!

Kalandozz és élvezd a tavaszt – izgalmas ártéri padlóút és a virágos Vác

Ösvényeket ismerünk, de olyan bűbájos csapáson, amit csak a mesefilmekben látunk kevesen jártunk. Pedig Visegrádról komppal átkelve a Dunán, Nagymarosról vonattal rövid idő alatt Vácra érünk. A szépséges városból induló kanyargós ártéri erdő akár tündérek otthona is lehetne. Az erdő ösvényének megjárása azért is különleges, mert  a „mesebeli lények” hosszú padlóhidat építettek a Duna ártéri szakasza fölé, így anélkül lépdelhetünk elbűvölő parkettáin, hogy beleragadnánk iszapjába és megerőltető szintkülönbségekkel kellene szembenéznünk. Élvezd a tavaszt a kellemes szél által tisztára sepregetett nyikorgós faösvényen, amin oda - vissza másfél kilométer hosszú utat lehet bejárni. A gyalogút, aminek padlói időnként a vízfelszín holtágai felett visznek tova, a hegyek közül kiszabadult Duna váci szakaszának déli részéből indul.  A belvárostól a vén folyó melletti platánfákkal tűzdelt fenséges sétányon indulva, harminc perc gyaloglással könnyen megközelíthető a sétány. A lombkupolák alatt alagútszerűen kanyargó ösvényt megjárva, ne felejtsük el megnézni a Dunakanyar lankáin épült tavaszi pompában tündöklő Vácot, ahol a fenséges Duna túljut a hegyek félelmetes kanyarulatán és ahol kilenc évszázaddal ezelőtt csodás város született. 

Ameddig a polgárházakkal, kolostorokkal és templomokkal körülvett főtér megőrizte középkori hangulatát, addig a kisvárosi ódon kapukon bejutva virágos sziklakertek fogadnak. Időutazásunk során a kopogós macskaköves utcákon eljuthatunk a főtértől nem messze épült romantikus bazilikához, ahol kis szerencsével meghallhatjuk a távolból felcsendülő harangjáték elbűvölő hangjait.

Koronázd meg a tartalmas napot Unicummal  -  A királyok székhelye Esztergom

A történelmi Magyarország egykori fővárosában, Esztergomban koronázták királlyá Istvánt és itt alapították meg az Esztergomi Érsekséget több, mint ezer évvel ezelőtt, ami egyben a Magyar Katolikus Egyház központja is. A Bazilika a Mária Valéria híddal még mindig vonzó és népszerű kiindulópontja a történelmi belváros felfedezésének. A belváros annyira megihlette a törököket is, hogy felépítették Ankarában az esztergomi várhegy mását. Nemzetünk monumentális temploma mellett a Duna két partját összekötő új hidat és a belvárost mindenképpen érdemes megtekinteni. A Bazilika levéltárba évszázadok óta őrzik a hungarikumként nyílvántartott Unicum titkos receptjét, aminek megkóstolásával – ha még nem tettük volna – megkoronázhatjuk esztergomi kirándulásunk emlékét

Andalogj mediterrán utcácskákban – A délies Szentendre

A festők városának is nevezett Szentendrén délies hangulat fogad. A mediterrán hatás azért feltűnő, mert sok dalmát, görög és szerb telepes vándorolt be a török hódoltság után. Görögkeleti templomok, pasztellszínű homlokzatok, piciny festői terek, kiülős teraszok, piros cseréptetős házikók mindmáig őrzik a tengerparti  életérzést. Az elragadó település dimbes-dombos macskaköves utcácskáin és a megújult  Duna parti sétányon andalogva magával ragadhat a városka varázsa. Szentendre a fővárosiak
kedvenc kirándulóhelye. Kávézóival, múzeumaival mindenkit csalogat.

Kalandozz vad sziklák között – Vadregényes Rám-szakadék

Lépten-nyomon hajmeresztő sziklaformákkal és dermesztő kőfalakkal találkozik, aki ellátogat a Rám-szakadékba. Itt a túrázók feje felett ágaskodó geológiai képződményeket a kanyargó völgykatlan és a csobogó patak által kivájt meder perspektívájából lehet megcsodálni. A zegzugos megerőltető útvonal valamikor az ország egyik legszebb túraútvonala volt. A gyalogút a dömösi templomtól indul, mert lezárták a korábban gépkocsival jól járható bejáratig vezető utat. Csak vízhatlan jó túracipőben induljatok neki a tíz kilométeres távnak, amit 5-6 év alatti gyermekekkel érdemes fontolóra venni.

(X)

Hirdetés

Hirdetés