Hirdetés

Hirdetés

Aki mindig a Facebookon lóg, keresse fel a pszichiáterét!

2015.08.11. 15:33

Aki mindig a Facebookon lóg, keresse fel a pszichiáterét!

Ne nézzük sokat mások életét!

Hirdetés

Egy új kutatás szerint nemcsak a Facebook veszélyes, hanem minden social media felület, amit sokat használunk. Napi legalább két óra időtöltés a közösségi oldalakon már jó eséllyel vezethet depressziós érzésekhez - írja az nlcafe.hu. 

A Cyberpsychology, Behavior and Social Networking újságban publikálták annak a kutatásnak az eredményeit, amelyet még 2013-ban végeztek 750 főiskolás bevonásával. A kutatók kapcsolatot találtak a sok social media használat és a növekvő mentális problémák között.

A bennünk lévő negatív érzelmek felerősödnek és súlyosbodnak, ha túl sokat nézzük mások életét. Óhatatlanul is folyton összehasonlítjuk magunkat az ismerőseinkkel ezeken az oldalakon, amitől erősödik az elégedetlenség- és reménytelenségérzésünk. Ahelyett, hogy közösségi élményt élnénk át a közösségi oldalakon, egyre inkább elmagányosodunk, és úgy érezzük, nincs olyan jó életünk, mint másoknak, nem érünk fel hozzájuk. Ezzel a kisebbségi érzéssel pedig kart karba öltve jár együtt az önbizalom csökkenése, amitől csak egyre rosszabbul érezzük magunkat.

A megoldás nem feltétlenül az, hogy soha többé ne menjünk még a Facebook közelébe sem, inkább csak csökkentsük a mértékét, ha úgy érezzük, hogy lelombozó hatással van ránk.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés