Hirdetés

Hirdetés

Ami közös az okos nőkben és a buta férfiakban

2015.11.09. 13:18

Ami közös az okos nőkben és a buta férfiakban

Többet alkoholizálnak, mint az átlag.

Hirdetés

Litvánia, Ausztria, Észtország – az OECD legfrissebb jelentése szerint ez a három ország vezetett a 15 évesnél idősebbek alkoholfogyasztását tekintve. Magyarország a 6. helyen állt a 2013-as adatok szerint - írja a kamaraonline.eu.

Litvániában a 15 évesnél idősebbek fejenként (torkonként) 14,3 liter tiszta alkoholnak megfelelő italt fogyasztottak. Őket az osztrákok, az észtek, a csehek és az oroszok követik. Legalábbis a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentése szerint. Magyarország a 6. (valamivel több mint 11 liter/fő), megelőzve a franciákat

A világon egyetlen ország van, ahol (vallási okok miatt) tulajdonképpen egyáltalán nem alkoholizál a lakosság, ez Indonézia. Ugyancsak nem az alkohol rabjai a törökök, az indiaiak és az izraeliek.

Ezek az adatok a 2013-as évre vonatkoztak, s a jelentésben a 2000-2013 közötti tendenciákat, változásokat is elemezték. Az OECD szerint a közel másfél évtized alatt a világban általában visszaszorult az alkoholfogyasztás, a kivételek között van Litvánia, Lengyelország és Oroszország is.

Az is megfigyelhető volt, hogy a férfiak között elsősorban az alacsonyabb iskolai végzettségűek isznak többet. A nőknél pont fordítva van: náluk a diplomások egyre több alkoholt fogyasztanak.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés