Hirdetés

Hirdetés

Az egészségügyi dolgozók érdekében egyeztetnek

2015.08.20. 10:49

Folytatódtak az Ágazati Kollektív Szerződés tárgyalásai.

Hirdetés

A július 1-jén megkezdett Ágazati Kollektív Szerződés (ÁKSZ) tárgyalásai folytatódtak az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon. Az egyeztetésen a kormányzat részéről Zombor Gábor államtitkár vezetésével Mészáros János helyettes államtitkár és Ónodi-Szűcs Zoltán ÁEEK főigazgató vettek részt.

Az ágazat munkavállalóit a reprezentatív szakszervezetek, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZEDDSZ) és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ), továbbá együttműködő stratégiai partnerként a Magyar Orvosi Kamara (MOK) és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) képviselte.

Elsőként a szakszervezetek által előterjesztett ÁKSZ tervezet került ismertetésre, melynek tartalmának kimunkálásában a MESZK és a MOK közreműködtek. A tervezetnek a munkaidőre és a pihenőidőre vonatkozó, a munkavállalók számára kedvezőbb javaslatai szakértői véleményezésre, majd aláírásra kerülnek. A felek abban állapodtak meg, hogy e fejezet a későbbiekben az ÁKSZ egyik fejezetét fogja képezni.

A szakszervezetek által korábban megfogalmazott, a stratégiai partnerek által is támogatott feltételt, mely szerint a középtávú bérfelzárkóztatáshoz kötik az Ágazati Kollektív Szerződés aláírását, továbbra is fenntartják, ezért a mostani megállapodás tartalma ezen feltétel teljesülése esetén válik az ÁKSZ egyik fejezetévé.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés