Hirdetés

Filmet forgattak a nyírségi kisvárosról

2016.05.31. 08:48

Filmet forgattak a nyírségi kisvárosról

Séta a sárkányok földjén.

Hirdetés

A Hazahúzó című műsor csapata Nyírbátorról forgatott összeállítás, amelyet május 31-én, 23.10-kor vetít az ATV. Akik nem tudják megnézni most a kisfilmet, később az Echo TV-n is megtekinthetik.

A Hazahúzó című műsor nagyszerű pillanatokat örökített meg a történelmi hangulatú kisvárosról, Nyírbátorról. Kamerájuk segítségével egy ország ismerheti meg a műemlékekkel teli különleges kis települést, megannyi érdekességével együtt. 

Középkori kincsek között

A nézők találkozhatnak többek között a „sárkányok” legendájával és motívuma kincsével, a Báthori István Múzeumban őrzött Nyírbátor évszázadait egymás után bemutató ereklyékkel, a századforduló néprajzi emlékeivel. Ezen kívül megtekinthetik a történelmi Magyarország legjelentősebb gótikus stallumát, imapadját, amelyet az Itálián kívüli reneszánsz bútorművesség első alkotásai között tartanak számon. Megcsodálhatják továbbá hazánk legnagyobb, XV. századából származó faharangtornyát és a hely egyik legjelentősebb műemlékét, a minorita templomot és kolostort. A Református és a Minorita templomot összekötő Várostörténeti sétányt, amely életnagyságú szoborillusztrációk segítségével idézi meg Nyírbátor múltját.

Kultúra és pihenés

A mai Báthori Várkastély és Panoptikum egykoron a Báthoriak ebédlőpalotája volt. Ezt az épületet 2006-ban állították helyre és azóta látogatható ismét. Érdemes a pincétől a padlásig bejárni, hiszen minden szinten kínál valami érdekeset. Újdonságnak számít az alagsorban a középkori falmaradványról elnevezett Kőtár étterem is, amely reneszánsz hangulatban várja ínyenc vendégeit. A Sárkány Wellness és Gyógyfürdő kiváló gyógyvizével és számtalan szolgáltatásával kínál lehetőséget a pihenni és a gyógyulni vágyóknak. Akik a szabadban lévő programokat jobban kedvelik, azok a Szénaréti tó, a fedeles lovarda és környékén lévő lehetőségeket térképezhetik fel a műsor segítségével.

Hirdetés

Hirdetés