Hirdetés

Hirdetés

Hálát adnak egy bazi nagy zabálással és tojáslabdás focival

2015.11.26. 16:49

Hálát adnak egy bazi nagy zabálással és tojáslabdás focival

Happy Thanksgiving!

Hirdetés

November negyedik csütörtöke a hálaadás napja az USA-ban, ahol komoly kulturális és történelmi gyökerei vannak a pulykahús fogyasztásának, különösen a hálaadási naphoz kapcsolódóan.

Miért pont pulyka?

Az első amerikai bevándorlókat zord körülmények fogadták, amelyet csak az indiánok segítségével tudtak átvészelni: hálájuk jeléül ünnepséget szerveztek. Az első, három napig tartó Hálaadás Napi ünnepet 1621 novemberében tartották. Néhány szakértő úgy gondolja, hogy ennek helye a virginiai Jamestown volt, míg mások a Massachusetts államban lévő Plymouthot valószínűsítik. Mivel a területen gyakori volt a vadpulyka és a telepesek által meghívott indiánok hoztak magukkal néhányat, a pulyka lett az ünnepi asztal dísze.

Sporttal ünnepelnek

Hálaadás alkalmából ma három összecsapást is rendeznek az NFL-ben. Az első hálaadás napi meccset még 1920-ban rendezték meg, a Chicago Tigers játszott a Detroit Heralds csapatával. Azóta hagyományosan az egyik meccset mindig a Detroit játssza. A Lions ellenfele most a Philadelphia Eagles lesz. A másik hagyományos "hálaadás napi" csapat a Dallas, amely most a még veretlen Carolina Pantherst fogadja. A nap harmadik meccsén a Green Bay a Chicago ellen próbálja megörvendeztetni híveit, mégpedig otthon, a Lambeau Fielden (TV: Sport TV).

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés