Hirdetés

Hirdetés

Magyar nő a világ egyik legjobb idegenvezetője

2015.10.30. 14:11

Magyar nő a világ egyik legjobb idegenvezetője

Személyre szabott túrákkal készül.

Hirdetés

Személyre szabott túrákat kínál a turistáknak Szőke Zsuzsanna, aki nemrég felkerült a The Guardian című brit lapnak a világ legjobb idegenvezetőit felsoroló listájára.

Utólag tudta meg a hírt

Hétköznapi emberekként igyekszem megszólítani a hozzám forduló turistákat - mondta el az MTI-nek az idegenvezető, aki többnyire angol és olykor spanyol nyelven magán- vagy kiscsoportos budapesti túrákat kínál. Hozzátette, nem tudja, hogyan került be a rangos lap összeállításába." A múltban többször is vezettem a lap két újságíróját, az egyikük visszatérő volt, mindig engem keresett" - idézte fel, hozzáfűzve, hogy emailben kapta meg utólag a megjelent cikkre mutató linket az újságírótól, aki azt írta, hogy nagyon elfoglalt volt, és ezért elfelejtett előre szólni a listáról.

Csak személyre szabottan!

"Nem gondolom azt, hogy különleges ember lennék, de az biztos, hogy nagyon szeretem a munkámat" - fogalmazott, hozzátéve, hogy minden egyes túrára, vendégre külön készülve, valóban személyre szabott túrákat igyekszik nyújtani. Egy-egy megkeresésnél érdeklődni szokott a turisták érdeklődéséről, munkájáról és életkoráról is, emellett mindig igyekszik kapcsolatot teremteni köztük és a mai Budapest, valamint annak lakói között. Saját személyes kedvencének az olyan épületek - például a Palotanegyed vagy az egykori zsidónegyed építészeti különlegességeinek - megmutatását nevezte, amelyeket máshogy nem ismernének meg a turisták. Mint elmondta, nagyon népszerű a turisták körében Budapest második világháborús történelmének felfedezése, mivel többségük olyan országból és városból érkezik, amelyekre nem gyakoroltak ekkora hatást a harcok.

Saját vállalkozás elindítását tervezi

Szőke Zsuzsanna elmondta azt is, hogy egyelőre nem érzi a The Guardian listájának hatását, az újságíróktól eltekintve mindeddig nem keresték többen a megszokottnál. Úgy véli, hogy az általa is képviselt magánturizmus jelenleg még nem túltelített iparág, jelenleg a CurioCity elnevezésű új, személyre szabott túrákat kínáló vállalkozása elindításán dolgozik.

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés