Hirdetés

Hirdetés

Pszt! Marika néni születésnapjára készül az ország!

2015.07.04. 09:35

Pszt! Marika néni születésnapjára készül az ország!

Ennek az asszonynak micsoda remek gyermekei vannak! Debreceniek, csatlakozzunk!

Hirdetés

Marika nénit nem ismerheti mindeni. Nyugdíjas pedagógus, egy ideje egyedül él egy Baranya megyei faluban, Geresdlakon. Ahogy az lenni szokott, kissé kiüresedtek a napja, olykor betegeskedik is, a tévé a társasága – legalábbis így látja a kisebbik fia, aki a Facebookon szervezi édesanyja hatalmas szülinapi meglepetését. Marika néni július 19-én lesz 75 éves, a buliba bárki bekapcsolódhat! Megható és nagyon emberi kezdeményezés. Legyünk minél többen.


Íme, a kisebbik fiú, Balla Csaba levele:

Kedves Barátaim, Ismerőseim, Ismeretlenek!

Egy nagyszabású meglepetésben kérem támogató segítségeteket! Édesanyám hamarosan, 2015.07.19-én tölti be a 75. Életévét, ennek apropójából egy olyan egyedi meglepetéssel szeretnék Neki kedveskedni, ami, ha sikerül, hatalmas, maradandó élmény lesz számára!

Aki nem ismerné Őt, annak néhány mondatban bemutatnám:

Édesanyám két fiúgyermeket nevelt fel, férjétől, Édesapámtól korán elvált, emiatt még nehezebb volt számára az, hogy helytálljon Anyaként; megfeleljen a munkahelyén a kihívásoknak; eleget tegyen két fiúgyermek igényeinek; rendezett körülményeket biztosítson egy pedagógus keresetből!

Soha nem szenvedtünk hiányt, nem dúskáltunk a jóban, de mindig tíz ujjunkat megnyaltuk a vasárnapi ebéd után, mindig voltak csinos ruháink, minden nyáron mehettünk nyaralni!

Két gyermekét példásan, szeretetben, becsületben felnevelte, akik manapság már maguk is szülők, Bratyóm többszörösen is!

Édesanyám pedagógusként töltött el évtizedeket, sok száz diák suttogta megszeppenve naponta az iskolában, hogy „Jön a Balláné!”, akik manapság már az anno szigorú irodalom, nyelvtan, történelem szakos tanárra úgy emlékeznek vissza, hogy kellő szigorral tán, de megtanította a tananyagot nekik, amit később többszörösen is kamatoztatni tudtak!

Aki ismeri őt, az tudja, hogy egy igazán karakán, határozott nő az édesanyám, bátyámmal pedig ismerjük az aggódó, szerető, odaadó, gondoskodó Nőt, Anyát, Nagymamát, Tanárt!

Sajnos úgy hozta a sors, hogy testvéremmel mindketten kirepültünk a szülői házból, ráadásul mindketten messze kerültünk Tőle, én Tatabányára, bátyám pedig Angliában él.

Szegény Édesanyám jelenleg egyedül él egy házban, sorozatok nézésével, kicsit betegesen tengeti napjait, hetente beszélgetünk telefonon, de érzem, hogy hiányzik az életéből valami olyan történés, amire ha visszagondol, mosolyra fakad!

Ezt most megváltoztathatom Veletek, a SEGÍTSÉGETEKKEL!

Régebben hallottam egy kezdeményezésről, ami nagyon megtetszett, és arra gondoltam, hogy az Ő születésnapja méltó alkalom arra, hogy én is egy hasonló mozgalmat indítsak el!
A meglepetés a számára ismeretlen felületen a FaceBook segítségével kezdődne, így teljes titoktartásban burjánozhat a dolog, ki tudja milyen határokat átlépve!

Hölgyeim és Uraim! - a kérésem a következő lenne:

Azt szeretném kérni Tőletek, hogy aki ismeri Őt, vagy elismeri az Ő életútját, vagy csak szimpatikussá vált a felvezetés tartalmából, és szán rá némi időt, az küldjön Neki egy születésnapi képeslapot, az általa megfogalmazott szöveggel, lehetőleg július 19-ig bezárólag, de a 75-ös számot kihangsúlyozva!

Bízom benne, hogy sokan ragadnak tollat, és egy olyan valakinek okoznak nagy örömet soraikkal, aki kicsit már kedvetlenül éli napjait, de talán ennek hatására ismét feltöltődik!

Mivel sok Barátom él a határokon túl, Őket is megkérem arra, hogy ragadjanak tollat, küldjenek egy képeslapot, és a lehetőséget, mint olyat egy megosztással népszerűsítsék!

Meg szeretném kérni azokat, akik olvassák ezt, és akár naponta, vagy időszakosan találkoznak személyesen Édesanyámmal, ne mondják Neki ezt a meglepetést, mert azzal mindent elrontanának!!!!

Nagyon Bízom Bennetek, hogy sokan egy ilyen csekély ráfordítással csatlakoznak azon emberek táborához, akik megörvendeztetnek, felpezsdítenek egy Embert, az Édesanyámat!

A cím, amire küldhetitek a képeslapot:

7733 Geresdlak, Hunyadi út.13., Balla Endréné – Marika Néni

Azt szeretném kérni, hogy ha részt is veszel benne, vagy csak elolvastad OSZD MEG, hátha valakinek megtetszik ez a meglepetés móka, és csatlakozik a képeslap küldéshez! Ünnepélyesen ígéretet teszek arra, ha a környezetemben bárki hasonló kezdeményezéssel él, én leszek az első, aki küldi a képeslapot, ahogy elolvastam, és naponta megosztom a bejegyzését, hogy akár naponta több száz képeslap örvendeztesse meg az Ő hozzátartozóját is!

Előre is köszönöm képeslapjaitokat, gratulációitokat, megosztásaitokat!

Balla Csaba, a kisebbik fiúgyermek

Ui. Az összes képeslappal Édesanyámról készítünk egy fotót, remélem kazalban áll majd a képen a sok képeslap!

Galéria

Hirdetés

Hirdetés