Hirdetés

Hirdetés

Mennyibe is kerül egy repülőjegy Amszterdamba?

2015.09.22. 14:26

Mennyibe is kerül egy repülőjegy Amszterdamba?

Így takarékoskodhatunk.

Hirdetés

Hollandia legnagyobb és kétségkívül legkülönlegesebb városa az őszi hónapokban is várja a turistákat, akik egyedi hangulata, és számos látnivalója miatt szép számmal fel is szokták keresni. A repülőjegy Amszterdam városába ma már rendkívül olcsón elérhető, természetesen több tényező függvényeként alakul, hogy mennyire mélyen kell pénztárcánkba nyúlni a fizetéskor. Hála a fapados légitársaságoknak, a holland város bárki által elérhető, méghozzá a korábbiaknál jóval alacsonyabb áron. De mégis mi alapján válasszunk a légitársaságok közül? Érdemes a fapadosak kínálta kedvező árakat választani, vagy a gyakorlatban nem sokkal alacsonyabbak ezek, mint a hagyományos járatoké? Utazás előtt állva ilyen, és ezekhez hasonló kérdések merülhetnek fel azokban, akik minél költséghatékonyabban szeretnének repülőjegyet Amszterdamba. 

Rugalmas időpontválasztás

Nemcsak arról van szó, hogy célszerű időben nézelődni a légitársaságok ajánlatai között, hanem az utazás időpontját illetően is rugalmasságra intenek a szakemberek. A paravion.hu által megkérdezett profik úgy vélik, hogy ha a repülőjegy Amszterdam területére szól, akkor is megéri az éjszakai utazás kényelmetlenségeit vállalni. A szakemberek szerint ugyanis ezzel már alapból takarékoskodhatunk. Hasonló a helyzet az utazás napját illetően is. A péntekek, valamint a vasárnapok általában túlzsúfoltak, hét közepén viszont kellemesebb árakkal találkozni, célszerű tehát mindezek függvényében ütemezni a szabadságot. 

Repülőjegy Amszterdam területére külföldi indulással?

Gondolt már arra, hogy repülős utazás esetén a szokásos budapesti reptér helyett a bécsi, vagy a pozsonyi mellett tegye le a voksot? Az online repülőjegy kereső használatakor megéri ezekkel az indulási pontokkal is kalkulálni, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyes járatok, légitársaságok esetében e városokból indulva szintén spórolhatunk. Ugyanakkor felmerül az oda történő közlekedés jelentette kiadás kérdése is, ilyenkor mindig gondoljuk át, hogy megéri-e még így is az olcsóbb repjegyek mellett letenni a voksot. Indulási helytől és

időponttól függően már akár 25-35 ezer forintos összegtől is foglalhatunk, hogy felfedezzük Hollandia méltán híres nagyvárosát, annak minden izgalmas látnivalójával. 

Bár Amszterdam kulturális értékei mellett sokan a számos coffee shop-nak köszönhetően hajlamosak elmenni, pedig a város ezen sajátosságain túlmutatva is, rendkívül széles idegenforgalmi kínálattal áll rendelkezésre. A területén megtalálható rengeteg múzeum közül a Van Gogh kollekció megtekintése éppen úgy ajánlott, mint például Anna Frank háza. A közel száz fesztivál és a pezsgő éjszakai élet mellett a repülőjegy Amszterdam területére azért is megéri, mert a csak „Észak Velencéjeként” emlegetett, csatornákban és a felettük átívelő hidakban gazdag város valóban egyedülálló látvánnyal várja a turistákat. A város felfedezése különösen izgalmas kerékpárt bérelve, mellyel bejárhatóak az utcák, a csatornák környéke, de felfedezhetőek olyan páratlan látványosságai is, mint például a Vondelpark, a maga semmihez sem fogható hangulatával.

(X)

Hirdetés

Hirdetés