Hirdetés

Hirdetés

Pénzt adnak a dobozokért

2015.10.08. 10:36

Pénzt adnak a dobozokért

Nyíregyházán több helyen is!

Hirdetés

A fém italosdobozok újrahasznosítása fontos a jövőre nézve. Az újrahasznosítható anyagok közül az aludobozok alapanyaga, az alumínium az egyik legértékesebb, ugyanis az új fém előállításához szükséges energia 95 százaléka takarítható meg az újrahasznosítás által.

Pénzt a dobozért

Magyarországon évente 750 millió darab alumíniumdobozt bocsátanak ki. A Returpack Kft. 2006-ban azzal a céllal jött létre, hogy a környezet megóvása érdekében ennek a hatalmas mennyiségnek minél nagyobb részét visszagyűjtse. E célból országszerte közel 160 Returpack automata üzemel, melyek a "pénzt a dobozért" elv jegyében jellemzően 2 forintért váltják vissza az aludobozokat. Az elmúlt évben több tízezer ember élt a forgalmas bevásárlóközpontok és szupermarketek területén kihelyezett, 100 százalékig magyar fejlesztésű automaták kínálta lehetőséggel és váltotta vissza a használt aludobozokat, így vállalva tevékeny részt a környezetvédelemben.

Nyíregyházán több helyen van automata

A mindendoboz.hu oldalon a térképes keresővel mindenki megtalálhatja a számára legközelebbi visszaváltási pontot. Tegyünk együtt környezetünkért!

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés