Hirdetés

Hirdetés

Repülőjegy Tenerifére: az örök tavasz szigete idén is várja!

2015.07.21. 18:14

Repülőjegy Tenerifére: az örök tavasz szigete idén is várja!

Élményfürdőzés, kalózhajó, delfinek és másfél méteres mikulásvirág.

Hirdetés

A Kanári-szigetek legnagyobb szigete, Tenerife minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen hála a gazdag természeti értékeknek és a páratlan élményeket nyújtó komplexumoknak, mind többen keresik fel területét. A vízi sportok szerelmesei éppen úgy megtalálják számításukat a sokszor csak örök tavasz szigeteként emlegetett területen, mint azok, akik naphosszat egzotikus növények árnyékában heverésznének a vízparton, vagy éppen hajós túrán vennének részt a szigetek környékén. A paravion.hu szakembereinek is az a tapasztalata, hogy a repülőjegy Tenerifére rendkívül keresett, ugyanis a sziget egyetlen helyszínen nyújtja a gazdag növény-, és állatvilág, a különleges programok, a hegyvidéki tájak szépsége, továbbá a paradicsomi környezetben történő fürdőzés minden élményét. 

Éjszakai élet és csendes pihenés: a sziget két arca

Nyaralás idején sokan szeretnek önfeledten kikapcsolódni a vízparton, és ugyanakkor időnként belekóstolni a pezsgő éjszakai életbe is. Tenerifén mindkettőre lehetőség nyílik. A déli parton luxuskomplexumok várják a turistákat, és a népszerű üdülőhelyeken a pazar környezetben történő fürdőzés mellett számos éjszakai szórakozóhely is megtalálható. Akik megelégelték az állandó napsütést, a vízi sportokat és a szórakoztató parkokat, ők vehetik az irányt a sziget belseje felé, ahol hegymászás és kirándulások várják őket. A csendes pihenés iránt érdeklődők számára Tenerife északi része, egészen pontosan Puerto de la Cruz javasolt,ahol nem csak fürdőzésre és sütkérezésre van lehetőség, hanem a környező régi városok felfedezése is igazi kalandnak minősül. 

Gazdag növényvilággal csábít a sziget 

A napsütéses órák száma, az éghajlat, a vulkanikus talaj és a földrajzi elhelyezkedés mind-mind kedveznek a növényvilág burjánzásának. A sziget fekvéséből és fennhatóságából adódóan azonban a helyileg honos fajok mellett a spanyolok által elterjesztett földközi-tengeri fajok és a tengerészek által betelepített egzotikus növények is szép számmal megtalálhatóak a szigeten. A repülőjegy Tenerifére tehát azok számára is remek választás, akik szívesen hódolnak a természetfotózásnak, vagy egyszerűen csak különleges növényekkel övezett partszakaszokon pihennék ki az éves fáradalmakat. A híres Sárkányfa egyébként kifejezetten jellemző a szigetre, nagysága akár a 18 métert is elérheti, de hasonlóképpen gyakran találkozni Tenerifén mikulásvirággal, ami a területen kétméteresre is megnőhet. 

Élményparkok és állatshow-k

Pingvinek, papagájok, delfinek örvendeztetik meg a vendégeket a Loro Parkban, ahol egyébként számos védett faj is menedékre lel. Akik pedig az állatvilág mellett az élményfürdőzést is szeretik, nos, ők semmiképpen ne hagyják ki a Siam Parkot, amely látványos kialakítással, az ősi Thaiföld hangulatát idézve csábítja a fürdőzőket. Ha a repülőjegy Tenerifére szól, akkor ezt a komplexumot feltétlenül fel kell keresni, ugyanis a technikai megoldások, a méretes csúszdák, a különleges fehér homokkal, és sómentes tengervízzel ellátott strand gyakorlatilag minden korosztály tetszését elnyerik. S ha mindez nem lett volna elég, akkor vízre szállhat akár egy kalózhajó fedélzetén, hogy a mellette úszó delfinekben gyönyörködhessen a naplementében. A repülőjegy Tenerifére egy egészen más világba repíti el, ahol minden a kikapcsolódásról és a természet közelségéről szól majd.

Hirdetés

Hirdetés