Hirdetés

Hirdetés

Tudta ezt Dombi Tibiről?

2015.06.02. 10:33

Tudta ezt Dombi Tibiről?

A debreceni legenda őszintén vall életéről most megjelent önéletrajzi könyvében.

Hirdetés

A debreceni ikon Bereczky Attila sportújságírónak mondta tollba gazdag élete első negyven esztendejét. A sztori Sárrétudvariban kezdődik, abban a faluban, ahol a kis Dombi Tibi még a "falusiaknál is falusibb" legény volt, a tesóival együtt. Ő fogalmazott így a könyve hivatalos sajtóbemutatóján. Ez az őszinteség jellemzi mind a kétszáz oldalt.

"Nekem sokszor még most is furcsa a „városi világ”, a mai napig nem tudott az agyam teljesen kilépni abból a sárrétudvari közegből. Érdekes kettősség, de rendszeresen járok Amerikába és a világban, külföldön éltem három évet, ennek ellenére néha még most is eltévedek Debrecenben a panelházak között. Erre persze mondhatja bárki, hogy ez hülye, ám könnyen lehet, hogy ezért is tudok megmaradni olyannak, amilyen voltam gyerekként. Mert mi a falun belül is a falusiabbak voltunk, ennek minden hátrányával és előnyével. A testvéreimmel eleve vademberként viselkedtünk, ha valaki jött a házhoz, mi megláttuk az ablakból és egyből hátraszaladtunk a szalmakazalhoz, hogy ne kelljen találkozni a vendéggel. A falu szélén laktunk, de ott tulajdonképpen mindenki a falu szélén élt, olyan kicsi volt az egész település. Az utcánkban persze földút volt, nyáron poros, esőben sáros. Még ma is furcsa számomra, ha esős időben hazajövök és nem sáros a cipőm. A reflxek azonban megmaradtak, hiszen a mai napig minden este megtisztítom a cipőmet. Ha nálam van Kamilla, a lányom, az övét is. Szokta is mondani, milyen jó, hogy reggelente, amikor öltözünk, fel tudja venni a cipőjét, és abban járkálhat a lakásban, amíg el nem készülünk. Nekem ma is nagy dolognak számít, hogy le van betonozva minden utca, van csatorna, összkomfortos a környezetem. Ezt nem szoktam minden nap mondogatni, de valahol bennem van, sokszor átfut az agyamon."

Személyesen is találkozhat a legendával!

Minden idők egyik legnagyobb debreceni sportolója

június 2-án, kedden 15 órától a Szertár Sportboltban (Debrecen, Füredi út 49.) dedikálja könyvét.

Bombázó - Dombi Tibi történetei című könyv a Lupuj-Book Kft. gondozásában jelent meg. Május 30-tól kapható a Pro-Team könyvesboltjában (Batthyány u. 20.), a Múzsa könyvesboltban (Piac u. 32.), a Szabó Lőrinc könyvesboltban (Piac u. 10), a DVSC shopjaiban és a Loki honlapján, a Paripa Csárdában, június 2-tól a Szalay Könyvkereskedés online áruházában, a Könyvtündér.hu-n, a Tóthágas Kft. boltjaiban, a Libri és Lira áruházaiban, illetve az összes Hajdú-Bihar megyei Reál Élelmiszer boltban.

Hirdetés

Hirdetés