Hirdetés

Hirdetés

Visszavonul a magyar pilóták koronázatlan királya

2015.10.19. 09:06

Visszavonul a magyar pilóták koronázatlan királya

Las Vegasban versenyzett utoljára.

Hirdetés

Bejelentette visszavonulását Besenyei Péter, a műrepülő Red Bull Air Race világbajnoki sorozat egyik alapítója és 2003-as bajnoka az idei szezon utolsó, Las Vegas-i hétvégéjének vasárnapi (október 19.) zárónapján.

A sorozat hivatalos honlapja szerint az 59 éves pilóta tíz éven át versenyzett a világ legjobb műrepülőit felvonultató mezőnyben, 66 futamon 22 dobogós helyezést ért el, 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban második, 2007-ben harmadik volt az összetettben.

"A kezdetektől a csapat tagja vagyok, ott voltam a Red Bull Air Race életre hívásakor, a döntést, hogy ez az utolsó szezonom, néhány nappal ezelőtt hoztam meg"

- mondta Besenyei, s hozzátette, a jövőben több időt szeretne tölteni a családjával, repülni pedig csak bemutatókon fog.

"Ez egy csodálatos rendezvény, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sikeressé vált az évek során"

- nyilatkozta Besenyei az Air Race-ről, amelynek naptárában az elmúlt tíz szezonból nyolcban Budapest is szerepelt, a magyar helyszín így Abu-Dzabival együtt csúcstartó a megrendezett futamok számát tekintve.

A legeredményesebb magyar pilóta

Tizenöt éves kora óta repül, huszonkét éve hivatásos pilóta. Különböző repülőgép-típusokon már több mint 7 ezer órát töltött a levegőben. Húsz éves korában indult első versenyén – vitorlázógéppel –, ahol második lett. Első nemzetközi motoros műrepülő versenyén – 1982-ben, az Osztrák Nemzeti Bajnokságon – minden versenyszámot megnyert. Ettől kezdve minden világ- és kontinens-bajnokságon a legeredményesebb magyar pilóta.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés